Футболистът на Локомотив (Пловдив) Бирсент Карагарен се присъедини днес към лагера на националите. Играчът на „черно-белите“ бе посрещнат от селекционера Красимир Балъков на националната футболна база в Бояна. България гостува на Черна гора на 11 октомври, а три дни по-късно „лъвовете“ се изправят срещу Англия в София в поредните две европейски квалификации.

Балъков изрази притеснения преди двата важни мача. Някои футболисти се оплакват от различни болежки. Оплаквания имат Васил Божиков, Марселиньо, Страхил Попов, а Жоро Костадинов е със счупен нос. Ако тези футболисти не са в кондиция, то може да бъдат викнати нови, които да ги заместят, заяви селекционерът. Резултатите са важни, но трябва да се гради в дългослочен план. Няма да променя мисленето си как да играем. Една победа няма да промени нищо! Не искам бързи резултати! Искам да дам шанс футболистите, които играят редовно през последните 6-7 години, добави Балъков и поясни, че шанс за класирне на Евро 2020 имаме през турнира за Лигата на нациите.

Имам си мнение, но не искам да говоря за него. Но колкото повече български футболисти играят в шампионата на България, толкова е по-добре за всички наши национални отбори, каза още Бала.