Феновете на Ботев и Локомотив блокираха два основни булеварда в Пловдив - "Санкт Петербург" и "Източен". Агитките се събраха пред клубните си стадиони на протест, в който да изкажат недоволството си от настоящото ръководство на БФС. Те призоваха за оставката му и подкрепиха Димитър Бербатов, който е кандидат за президентския пост на централата.  

Малко след 18:45ч. феновете на Локо изпънаха плакат "Не убивайте футбола" и заедно затвориха за минути движението по бул. "Санкт Петербург".

След 19:30ч. в друга част на Пловдив се събраха и фенове на канарчетата. Със себе си те носеха голям транспарант „Вън перуката от БФС = ОПГ“. С него те блокираха движението на кръстовището на бул. „Източен“ с ул. „Богомил“.

На двата протеста имаше засилено полицейско присъствие, включващо бусове и полицаи на мотори. Въпреки това действията на феновете преминаха спокойно и не се стигна до ексцесии.

Утре се готви протест на всички фенове пред централата на БФС в Бояна в 17:00ч. Очаква се феновете да затворят движението по Околовръстния път на София.