Благотворителен футболен турнир събра 2776,8 лв. в подкрепа на малкия Дани от Асеновград, който страда от аутизъм и разстройство на речта.На първо място в турнира завърши отборът на Борците. На второ място - отборът на Мосад, а трети останаха Любекс.

„Искрени благодарности към всички участващи отбори, към хората, които дойдоха да подкрепят каузата, и всички, които допринесоха за събитието. Пожелаваме на Дани и семейството му да преминат през това изпитание успешно и само щастливи моменти за напред!”, написаха организаторите на събитието във Фейсбук.  

На 3 години Дани е диагностициран с аутизъм и разтройство на речта, с инвалидност 100 процента с чужда помощ. Към онзи момент е в тежко състояние, невербален, без очен контакт, отказва да се храни и спи по 3-4 часа на денонощие. Правени са много изследвания, с които са установени тежки метали в мозъка, възпалени пропускливи черва, дефицити на витамини, нарушения в центрове и др.

Дани стана на 8 г. миналия месец и близките му решават да потърсят лечение извън България. Получена е оферта за еднократно посещение, което се равнява на 20 000 лв. За всички вливки на стволови клетки ще са нужни поне 4-5 посещения през 6 месеца. След всяка интервенция ще трябва да се правят курсове барокамери и двойно повече терапии от преди. С последващата рехабилитация, барокамери и часове сумата ще надхвърли 120 000 лв., с която семейството не разполага.  

Всеки, който иска да помогнете на детето, може да дари средства на:

Първа Инвестиционна банка

Титуляр: Лалка Биринджиева-Илчева

Сметка в лева - IBAN: BG24FINV91501017535029, BIC: FINVBGSF

Сметка в долари - IBAN: BG02FINV91501017535037, BIC: FINVBGSF

PayPal: lalka.birindjieva@gmail.com