С две нулеви равенства завърши група С Англия - Словения и Дания и Сърбия не си отбелязаха, записвайки съответно второто и третото нулево равенство от началото на Евро 2024.

В 20-та минута англичаните вкараха, след като Фил Фоудън намери Сака и той реализира на опразнената врата, но голът беше отменен заради засада.

Англичаните имаха по-добри възможности, но така и не стигнаха до попадение. 

Датчаните имаха по-чисти положения в двубоя срещу Сърбия, но отново нямаше голове. 

Така в групата Англия спечели с 5 точки, Дания завърши на втора позиция с 3 точки, Словения е трета също с 3 точки и за първи път в историята си ще играе на елиминации. Сърбия отпадна безславно с 2 точки. 

Любопитно е, че Дания и Словения имаха равни показатели във всичко и трябваше последният показател - ранкинга на УЕФА, в който датчаните са пред словенците и завършиха втори. 

Англия ще играе на 30 юни с някой от третите отбора, които ще продължат към елиминациите. Дания ще срещне домакина Германия на осминафиналите на 29 юни. Все още не е ясно с кой ще играе Словения. 

Англичаните избегнаха тежкия поток и няма как да играят до финала срещу Германия, Португалия, Испания и Франция, които са в другия поток. 

На четвъртфиналите Англия може да играе с европейския шампион Италия и може да гледаме повторение на финала от Евро 2020.

Това стечение на обстоятелствата пък изхвърли Хърватия от Евро 2024. Хърватите чакаха развитието за най-добър трети отбор, но тимът ще е един от най-слабите трети отбори и няма да продължи към елиминациите.