Старши треньорът на Ботев Желко Петрович заяви, че няма намерение да подава оставка и иска да продължи работата си в клуба. Жълто-черните загубиха с 0:1 от Славия в Коматево, след като цяло второ полувреме игра с 10 души. След мача феновете поискаха оставката на Петрович.

Не знам какво да кажа. Това е футбол. Това е българският футбол. Виждате, че имаше много липсващи футболисти при нас. Имах само защитници на резервната скамейка и един млад футболист. Това не е извинение, но всяка наша грешка бе наказвана, каза Петрович с мача. Имахме едно-две положения. Вкарахме гол, но го отмениха. За страничния рефер бе много лесно да види, че имаше гол. Срещу 10 от Славия натискахме, имахме добри възможности, но не успяхме да реализираме и да се справим срещу добре организирания отбор на Славия. Славия е добър отбор, който играе добър футбол, допълни треньорът. На въпрос дали смята да подаде оставка, отвърна:

Не, аз имам контракт за две години. Ако ръководството на Ботев реши, че не съм правилният човек, може да кажат кой да води отбора. Но ми дайте шанс и доверие, защото футболистите ме харесват. Искат да продължат, вярват в това, което правим.

Нямаме играчи на скамейката, които да направят разликата. Това не е критика, но ляв бек ни играе ляво крило. Тонев е добро крило, но не може да влезе във форма за две седмици. Виждате, че полузащитници играят като нападатели. Много е трудно за феновете, но за мен, футболистите и хората в клуба е още по-трудно. Ако хората не са щастливи, те могат да ме махнат. Но аз давам 100% от себе си. Ако повечето от нас не приемат тази ситуация, изводът е да ме уволнят. Тази година ще е трудна за нас. Ако хората не могат да го приемат, нищо не мога да направя, завърши Петрович.