Треньорът на Ботев Азрудин Валентич коментира успеха над Локомотив София. 

"Далеч сме от тази позиция, която искаме да заемем. Беше трудно от психологическа гледна точка да вземем този мач. Грабнахме третата позиция и трябва да се подготвим за следващия сблъсък.

Последните седем мача преди плейфоите - всеки двубой беше като финал. Не бяхме в безопасност за тази трета позиция и съм радостен, че взехме победата днес. Първото полувреме играхме срещу вятъра - не беше лесно. Вкарахме попадение в началото, което ни даде увереност и сили.

Искаме да играем футбол, но не е лесно при тези условия. Мисля, че играхме изключително добре в защита при тези условия. Локомотив не създаде много положения пред нашата врата. Футболистите трябваше да се адаптират към това време. Стартирахме срещата добре и отбелязахме гол.

След 1:0 имахме още една добра транзиция, но не успяхме да увеличим на 2:0. Щастлив съм, много съм щастлив, тъй като момчетата много се потрудиха за това. След година и няколко месеца сме в топ 6, трябва да се порадваме на тези часове. Всичко, което правим, го правим след много анализи.

Футболистите знаят моя стил, всичко опира до анализа. Играчите знаят, че имаме тази гъвкавост, за да променим концепцията си. За момента оценявам сезона като добър. Вторият най-добър отбор сме по отношение на домакинското представяне. Трябва да подобрим представянията си като гости, за да бъдем наистина добър отбор.

Сега сме близо, борим се за европейските клубни турнири. Целта ни беше да сме в Топ 6, сега сме в Топ 3 и ни предстоят три домакинства. Ще се борим много, играем срещу много добри отбори. Имаме много повече увереност тук, това е нашето предимство - имаме 3 домакинства.

Историята ми с Черно море е много лоша. От 4 мача имам 3 загуби и 1 равенство. Сега обаче са плейофи, като купа е. Уважавам ги изключително много, както и техния треньор. Те ще са малко по-подготвени, но пък няма да имат един от най-добрите нападатели, Евгений Сердюк, за предстоящия мач", сподели Азрудин Валентич.