Феновете на Ботев накараха играчите да свалят фланелките след поредната слаба игра и загубата с 0:3 от Ботев Враца. Агитката поиска обяснение от футболистите, които отидоха край оградата и по настояване на запалянковците свалиха фланелките си и ги оставиха.

Старши треньорът Желко Петрович пък отдаде загубата на червения картон на Кардосо в 33-та минута. Голяма глупост! Така предаваш съотборниците си - няма значение кой го е направил. Дори да бе станал гол, с 11 играчи имахме повече шансове. До изгонването на Кардосо стояхме добре, изнасяхме топката, можехме да водим с 1:0 или 2:0. Омръзна ми да го повтарям и да обяснявам на феновете, но нямаме класа, имаме доста контузени, играем със защитник в предни позиции. Трябват ни един-двама класни играчи през декември. Не знам защо трябва да се моля да ги вземем. Не мислим за това дали ще останем в групата, а дали ще успеем да стигнем до първата шестица. Ако аз съм проблемът - готов съм да се вслушам в съвети. Проблемите не са физически, а психологически. Работим по специална програма за физическа подготовка, която дава резултати, заяви Желко Петрович.

Трябва да мислим за следващия мач. Имаме тежък мач срещу Лудогорец. Може би ще трябва да използвам някои играчи до 19 години. Всеки ден опитваме да работим. Някъде липсва класа, другаде - едно отиграване. Всеки, който обича Ботев, трябва да мисли за бъдещето, каза още треньорът.