Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) загуби с 0:1 от Марек (Дупница). Срещата от 30-ия кръг на Втора лига се игра на митичния стадион "Бончук" в Дупница.

Сблъсъкът между двата тима бе тотално помрачен от няколко странични фактора. На първо място бе безобразното съдийство на главния съдия Стефан Гурков от Сливен, който ощети многократно пловдивчани.

Теренът на един от най-легендарните стадиони в България също бе в тежко състояние. Това помогна на домакините, тъй като двубоят се превърна в битка, а "червените" се приспособиха далеч по-добре към неравния терен.

Мачът стартира във вихрено темпо. Още в 3-ата минута Монир Ал Бадарин пусна отличен извеждащ пас към Момо Туре, който преодоля вратаря и остана на празна врата, но кълбото отскочи от неравния терен и нападателят стреля неточно.

Секунди по-късно след центриране отдясно Георги Божилов стреля с глава, а ударът му се отклони от напречната греда. При последвалия корнер топката бе насочена директно към вратата и се спря в страничния стълб.

В 17-ата минута Стефан Гурков вбеси "жълто-черните", отсъждайки несъществуващ фаул на вратаря Християн Славков далеч от неговата врата, а за капак реферът показа и жълт картон на стража. В 22-ата минута Божилов напомни за класата, която притежава и отправи много опасен удар, минал на сантиметри от гредата.

Така се стигна до 30-ата минута, в която Петър Вуцов отне чисто топката от противников състезател, а главният съдия отсъди несъществуващ фаул в центъра на терена. Последваха бурни протести от страна на "канарчетата", които не бяха уважени от рефера.

Последва директно изпълнение от нарушението, което бе в половината на Марек. Вратарят на "жълто-черните" Християн Славков се намеси много неубедително и изпусна кълбото, което влетя във вратата за 1:0. Малко по-късно брутално влизане в краката на Станислав Работов бе подминато от съдията, който не показа жълт картон на играча на Марек.

Второто полувреме стартира по идентичен начин и след само 120 секунди игра домакините получиха крайно спорна дузпа. Топката бе центрирана отдясно, Мартин Христов изби с коляно и топката се допря до ръката му, след което излезе в корнер.

Главният съдия Стефан Гурков не се поколеба и посочи бялата точка, но изпълнението на дузпа бе спасено от Християн Славков. Безсилието на съдията взе връх в 51-ата минута, когато Гурков показа жълт картон на треньора на вратарите на Ботев, въпреки че критиките по негов адрес летяха неспирно и от двете скамейки.

В следващите минути домакините контролираха случващото се на терена, а Стефан Гурков на няколко пъти ощети "канарчетата" с неотсъдени корнери, нарушения и тъчове в полза на пловдивския отбор. В 70-ата минута Пламен Цончев се измъкна от отбраната, но не успя да преодолее вратаря.

В 89-ата минута Иван Василев пропусна златен шанс, след като на няколко метра от вратата отправи слаб удар. В добавеното 5-минутно продължение футбол не се игра, като освен извършените две смени, червеният картон на Петър Вуцов, играч на домакините получаваше медицинска помощ и вратарят на "червените" получи картон за бавене на времето.

Това обаче не попречи на главния съдия да свири края на мача точно в петата минута на продължението. След края на срещата отборът на Ботев пожела да подаде жалба срещу съдийството на главния съдия, който с решенията си развали сблъсъка между "канарчетата" и един от най-традиционните отбори в българския футбол.

Марек: Константин Костадинов, Иван Влахов, Антонио Арсов, Росен Йорданов, Иван Калайджийски, Димитър Илиев, Руслан Черненко, Милен Иванов, Евгений Илиев, Димитър Владимиров, Георги Божилов

Ботев 2: Християн Славков, Филип Филипов, Мартин Христов, Станислав Работов, Петър Вуцов, Димитър Пройчев, Благовест Данчев, Бисер Бонев, Монир Ал Бадарин, Момо Туре, Иван Василев