Започна протестът на феновете на Ботев на площад "Съединение". Запалянковците изпънаха транспарант пред паметника, на който пише "Колежа или смърт".  

Бултрасите имат три искания:

1. Поправка на некачествено изпълнените СМР за сметка на изпълнителя.
2. Изпълнение на целия покрив върху четирите сектора с целево отпуснатите 12 млн. кредит.
3. Въвеждане в експлоатация на целия стадион с четирите сектора на първи етап от строителството.

"Днешният протест не трябва да се политизира. Той не е за искане на още пари. Искаме строителят да плати за некачественото строителство и то да бъде оправено. Искаме от Общината заема, който теглиха да отиде изцяло за завършването на козирката. Днешният протест не иска допълнителни публични средства. Протестът е следствие от отлагане на много неща. Няма политика и пари, искаме качествено и бързо завършване на стадиона и Ботев да се завърне у дома", заяви председателят на Сдружение Ботев Борис Гиздаков.

Членът на Сдружение Ботев Бойчо Попов говори пред феновете и даде начало на протестното шествие, което ще премине през булевардите "Шести септември" и "Цар Борис III Обединител" и ще завърши пред Община Пловдив.

На площада са се събрали доста хора и още фенове се присъединяват към тях. Бултрасите разпънаха и плакати, на които пише "100% Колежа" и "99% Зико гърмиш"!

Около 18:20ч. бултрасите тръгнаха към Общината.

Очаквайте подробности!

Зико: Всички сме нетърпеливи да видим Колежа завършен, но напрежението пречи на работатаДо този момент са изплатени 29 млн. лева на ПИМК, за довършването на първия етап трябват 42 млн. лева

Илиян Филипов: Два са вариантите за Колежа, готов съм авансово да довърша целия стадионГрадските власти и Общинският съвет трябва да решат дали да се направи Етап 1 или цялостното строителство