Ботев Пд привлече в редиците си доскорошният футболист на Черно море и бивш национал Атанас Зехиров. Договорът на 29-годишният футболист е до 30.06.2021 г., като той ще се присъедини към отбора за началото на зимната подготовка на 7 януари. Новото попълнение на "жълто-черните" се изявява както като краен защитник, така и като полузащитник. В кариерата си до момента Атанас Зехиров е носил екипите на ЦСКА, Сливен, Берое и Черно море, както и на норвежкия тим Хасле Льорен.

Междувременно вече официално защитникът Йордан Минев си тръгва от жълто-черните. Договорът между състезателя и клуба бе разтрогнат по взаимно съгласие и от началото на следващата година 38-годишният защитник няма да бъде част от състава на "жълто-черните". В кариерата си на три пъти сърцатият бранител е част от отбора на Ботев (2004-2008, 2011, 2017-2018), в които записа над 150 официални участия с екипа на "канарчетата". ПФК Ботев благодари на Йордан Минев и му пожелава здраве и успехи в личен и професионален план.

Младият вратар на Ботев Мартин Димитров пък подписа нов контракт с клуба. 22-годишният страж се обвърза с родния си клуб до лятото на 2020 г. До момента юношата на "жълто-черните" има два официални мача за представителния отбор, както и период под наем във Втора лига. От началото на настоящия сезон Мартин Димитров бе върнат в отбора и през есенния полусезон бе в ролята на трети вратар в конкуренцията на Даниел Кайзер и Иван Чворович.