Ботев Пд е клубът, който най-мого използва юноши в мъжкия си отбор в Първа лига. Продуктите на школата на клуба са участвали в цели 235 мача в елита и имат впечатляващите 47 гола. Бройката на срещи и попадения е натрупана от общо 8 играчи, излезли от ДЮШ на клуба. Логично най-голям принос за това има Тодор Неделев, който е записал 113 срещи. На второ място в списъка е Серкан Юсеин с 86, а трети Кристиан Димитров -22. Към днешна дата УЕФА счита за юноши на даден клуб футболисти, които са играли минимум в отбора U17, пише football24.bg.

На второ място в този престижен списък е Славия, чиито юноши в настоящия състав на първия отбор са взели участие в 165 мача и са вкарали 12 гола. Вижда се, че „белите“ отстъпват солидно на „канарчетата“, показвайки, че явно в Ко-матево се работи най-добре с младите. Трети в тази класация е Черно море. Продуктите от школата на „моряците“ са участвали в 113 мача в Първа лига за отбора, но не са записвали гол. Тук сме длъжни да уточним, че според критериите на авторитетния сайт transfermarkt легендата на Черно море Георги Илиев не е изпълнил изискванията, за да се счита за юноша на Черно море.

Някак логично най-отдолу в списъка на отборите, ползващи най-много своите юноши в Първа лига, са Верея и Витоша. И двата клуба нямат нито един футболист, изпълняващ критериите за собствен юноша, който да е играл в официален мач.