24-годишната Ани Станева от Варна спечели шест златни медала по Кунг Фу в Китай. Младото момиче тренира от шестгодишна, а треньор е собственият й баща Станчо Станев.

От малка в залите, варненката може да се похвали с 48 златни медала за осемте години, през които се е явявала на състезания.

В момента живее в София, където тази година ще завърши бакалавърска степен в НСА, специалност Кинезитерапия. Споделя, че освен учението, тя също е захванала треньорска дейност по Кунг Фу. Красивото момиче замества баща си и плановете й са да продължава да жъне успехи в спорта.

"Не съм получавала финансиране от България. Всяка година с наши средства отиваме на състезания в чужди страни. Имам някаква малка надежда да получа помощ и от държавата", казва пред TrafficNews шампионката.

Споделя още, че на последния турнир в Китай е имало държави от цял свят, но те са били единствените българи.

Липсата на финансиране си го обяснява с факта, че самият спорт не е разпространен в България и държавата няма интерес. 

Амбициозната българка тренира всеки ден без почивка. А когато се подготвяла за състезания ходела допълнително часове преди самите тренировки.

Благодарна е на спорта, заради качествата, които е изградила - дисциплина, смиреност и сдържаност.

"Мечтата ми е да мотивирам младите българи да тренират, защото само добри качества получава човек от спорта", казва още тя.

Студентката обяснява още, че е много приятно изненадана от подкрепата, която получава от обществото за успехите й.