Днес е съдбовен ден за най-добрия ни профибоксьор Кубрат Пулев. Неговият случай е първа точка в дневния ред на заседанието на Спортната комисия на Калифорния, която ще реши дали да му върне лиценза, замразен заради сексуално посегателство срещу репортерката Джени Суши. Припомняме, че след победата си над Богдан Дину в коста Меса, калифорния, на 23 март, Пулев целуна по устните Джени Суши след интервюто, която тя му взе. Впоследствие знойната журналистка подаде жалба с адвокатката Глория Олред и лицензът на Кобрата бе замразен.

Санкцията, с която бяха спрени правата му, бе наложена за 6 месеца и трябва да изтече на 23 септември, при условие, че комисията се произнесе в полза на българина. Другият вариант е наказанието да бъде удължено на 12 месеца и да бъде наложена допълнителна глоба на Кубрат в размер на 2500 долара.

Според източници, близки до щаба на боксьора ни, няма да има проблем и лицензът ще му бъде върнат. Пулев изпълни предписанията на комисията, дори мина обучителен курс във връзка със сексуалните посегателства и публично се извини на Джени Суши, което вече бе оценено от членове на съответния орган. При ново подобно провинение обаче Пулев ще получи доживотна забрана да се боксира в пределите на Калифорния.

При положителна развръзка тази вечер, скоро ще стане ясен и следващият противник на Кобрата, а мачът вероятно ще бъде към края на годината. Заседанието започва в 20 часа българско време.