Продължаваме да ви представяме най-добрите спортисти на Пловдив за 2018 година. Днес е ред на състезателката по карате киокушин Красимира Мирева.

Още една представителка на карате защити достойно честта на утвърдената пловдивска школа в този спорт. Красимира Мирева заслужено намери място в призовата десетка на града за 2018 година, след като стана съответно втора и трета при жените на европейските първенства в Калининград и Варна, както и трета на престижната надпревара All Japan в абсолютна категория в Япония. Състезателката на пловдивския клуб Ронин има медали от европейски първенства за девойки и  е многократна национална шампионка в киокушина.

Красимира е родена през 1996 година в София и се занимава с карате от 7-годишна, като започва състезателната си кариера на 11 години. Най - интересното е, че майка ми ме заведе в залата, тъй като бях доста буйно дете, и винаги ме е подкрепяла много, за което съм й страшно благодарна! През годините съм сменила редица треньори и преди да стана част от школата на семейство Команови, разказва тя. Започнах да се занимавам с карате като повечето деца - за забавление, но в последствие заобичах това изкуство, което  дава морал, силна воля и дух, честност, креативност и най - вече едно голямо семейство и общност, в чието лице можеш да намериш подкрепа и помощ в трудни моменти. Не мисля, че карате ми е взело нещо, защото осъзнавам, че нямаше да бъда и частица от това, което съм днес!, допълва младата каратистка.

Всяко състезание е уникално по рода си, било то от към организация, спортната ми форма или емоционалното ми състояние. Във Варна бяхме на родна земя и го усещах по голяма подкрепа от сънародниците си. Освен това състезанието се проведе в рамките на 2 дни и трябваше психологически да съм подготвена на ниво по-дълго време, което никак не е лесно, казва още Красимира Мирева.

Отдава дължимото на своя треньор Иван Команов, както и на брат му Александър и баща им Евгени за развитието и постиженията си. За Иван, а и за семейство Команови, мога да кажа само хубави неща! Иван е треньор, който успява да намери правилния път до сърцето на своя състезател, раздава се на 100 процента в процеса, забравя себе си, за да помогне на останалите и не на последно място - има страхотно и детайлно виждане за боя в карате! Безкрайно благодарна съм за това, че ми помага да осъществя мечтите си!, казва Краси. Не съжалявам за нищо, годината беше динамична, научих много неща за себе си и света около мен, тренирах усилено и се надявам догодина да продължа по същия начин, допълва тя.

Тази година и предстои да завърши Национална Спортна Академия и има голямо желание да започне треньорска дейност в сферата на фитнеса и здравето, както с подрастващи, така и с възрастни. Покрай интензивните тренировки свободното й време е ограничено и предпочита да го прекарва с любимите си хора. Също така обича да прави планински походи, да чете книги и да мечтае. Заявява, че досега не й се е налагало да използва уменията си в реалния живот. Може би фактът, че съм жена ме е предпазвало от сблъсъци, но никога не съм изпадала в конфликтни ситуации и се надявам за вбъдеще да не ми се случва, лаконична е каратистката.

За 2019 година си пожелавам вътрешен мир, защото без него, каквото и да постигнеш, няма да бъдеш доволен и щастлив! Мечтая да изградя себе си като силен и разумен човек, това е мечта, която зависи изцяло от мен. Тази година имам за цел да завърша висшето си образование и да продължа развитието си като боец, завършва Красимира Мирева.