Световният шампион Анди Руис, който отне титлите на Антъни Джошуа, и Тайсън Фюри са сред възможните съперници на българския боксьор Кубрат Пулев. Това заяви неговият ко-промоутър - пловдивчанинът Ивайло Гоцев пред американския гигант ESPN. Гоцев говори за близкото бъдеще на Кобрата след единодушното решение на Спортната комисия на Калифорния да възстанови лиценза на българина, който бе замразен заради скандала с целувката с репортерката Джени Суши. На заседанието на комисията в Сан Диего снощи Кобрата получи 6:0 гласа в своя полза.

6-месечното му наказание изтича на 23 септември и след това Кубрат ще може да проведе следващата си битка. Според Ивайло Гоцев сред вариантите са двама от най-добрите боксьори в света. Ще дискутираме с промоутъра Боб Аръм какви са неговите виждания и оферти. Кубрат е задължителен претендент на Международната боксова федерация и сме в правото си да настояваме за мач със световния шампион на IBF Анди Руис. Тайсън Фюри също е вероятен противник, заяви Ивайло Гоцев.

За мач с Анди Руис обаче трябва да се произнесат и от IBF, тъй като се готви реванш на мексиканеца с Антъни Джошуа тази есен. Промоутърът на Джошуа - Еди Хърн, твърдо заяви, че такъв ще има и че Кардиф е най-вероятният домакин на двубоя, който предстои да бъде обявен официално. И тук има въпросителни, тъй като Руис заяви преди броени дни, че сега той поръчва музиката и ще настоява реваншът да е в САЩ или Мексико. Въпросът е дали IBF ще разреши реваншът Джошуа - Руис да се проведе преди защитата срещу Кобрата. Ако това е така, българинът ще се бие с победителя от този двубой, но това явно няма как да стане до края на тази година.

Доста по-вероятна възможност изглежда Тайсън Фюри. Циганския крал също е промотиран от Боб Аръм и един такъв мач може много по-лесно да се организира. Фюри трябва да проведе втори двубой със световния шампион на WBC Дионтей Уайлдър след равенството между двамата на 1 декември миналата година. Той обаче няма да е тази година, а в началото на следващата. Уайлдър потвърди, че ще даде реванш на кубинеца Луис Ортис на 9 ноември, а бритаецът няма противник за есента.