Зам.-кмет на район „Източен” от формацията на Дани Каназирева „Съюз за Пловдив” е бил освободен от длъжност. Бившият полицай Николай Киров, който отговаряше за ГРАО и жилищното настаняване, стана зам.-кмет по силата на коалиционно споразумение между „Съюз за Пловдив” и ГЕРБ. 

Разнопосочни обаче бяха причините за уволнението на Киров от кмета Иван Тотев и този на район „Източен” Николай Чунчуков. Според втория Киров е бил освободен, тъй като за зам.-кметското място ще се търси друг ресор. Това била и основната причина, а не „неизпълнение на задълженията си”.

Тотев пък обясни, че в района е „изникнала” ситуация, поради която Киров е бил освободен.

„Съюз за Пловдив” имат още двама зам.-кмета по районните администрации – в „Централен” и „Западен”. Кметът заяви, че няма индикации двамата да бъдат освободени.

„Съюз за Пловдив е много симпатична формация, но малко неориентирана. Веднъж са в опозиция, веднъж подкрепят,  после пак са в опозиция, пак подкрепят… Много е трудно, когато не можеш да се идентифицираш. Ние с Дани Каназирева сме от 10-12 години заедно, всичко си знаем. Аз държа на нейната компетенция”,каза Тотев. Той даде пример със Синя зона. Как веднъж чрез „Да, България” и „Зелените” част от хората Каназирева искали Синя зона да стане 3 лева, веднъж настоявали за 2 лева, пък от тази сутрин дори поискали да си остане 1,5 лева.

„Малко трудно се работи с такива хора, казвам го чисто приятелски”, допълни Тотев.

Към момента не е ясно дали новият зам.-кмет на „Източен” ще бъде от „Съюз за Пловдив” или ГЕРБ, нито какъв ще бъде новият му ресор.