Арестът на Стефан Балимезов е част от масирана полицейска акция, която се провежда в Пловдив, научи TrafficNews.bg. Цивилни и униформени полицаи са блокирали най- големите стоянки на таксита в града и проверяват документите на шофьорите.  

Преди минути полицаи са влезли и сградата на ДАИ на Сточна гара в Пловдив, съобщиха очевидци за TrafficNews.bg.  Според наши източници е стартирала масирана полицейска акция за проверка на таксиметрови компании под тепетата. В проверката участват също представители на Националната агенция за приходите и Държавна агенция "Автомобилна администрация". 

Как премина акцията - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

Полицаи и данъчни проверяват документите на такситата -  платени данъци, разрешителни, касови апарати и др. , а също и документите на самите водачи.Целта на акцията е да бъдат извадени на светло нередовните шофьори и компании, които ощетяват държавния бюджет. 

Стоянките на "Цар Борис III Обединител" са окупирани от инспектиращи, които проверяват вече спрелите на стоянките. Масовото таксиметрови коли спират на обичайните места виждайки полицейските коли палят и напускат стоянките с бясна скорост, предаде репортер на TrafficNews.bg. Пред медията ни шофьорите на "жълти" коли споделиха, че им проверяват само документите и коментираха, че са изрядни. 

"Може ли човек да застане с чиста съвест тук, ако не е изряден", попита пита риторично водач, работещ от името на превозвача "Бали груп". Междувременно докато шофьорите биват привиквани един по един за проверка на документите, останалите се опитват да покрият нередности. Наш репортер щракна как водач упорито търка остатъци от стари стикери по стъклата на таксиметровия автомобил.