"Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание – На Розовият кварц.

 

Розовият кварц освежава кожата и предпазва от бръчки.

Римляните смятали розовия кварц за много силен лечебен камък. Те са го били използвали и за правенето на печати като знак за собственост. Древните египтяни са смятали, че този камък забавя процеса на стареене. Розовият кварц се смята за камъкът на любовта и красотата. Вярва се, че розовият кварц помага за прошка и лекува взаимоотношенията между хората.

Розовият кварц освежава кожата и предпазва от бръчки. Поставен в близост до вас, когато спите, под възглавницата си например, ще запази вашето младежко излъчване. При измиване на лицето със структурирана вода от Розов кварц, бръчките постепенно ще избледнеят.

Известен  със своите лечебни сили, розовият кварц е използван от векове  относно режима за грижа за кожата, за минимизиране на фините линии, бръчките и зачервяването чрез облекчаване на напрежението, естествено и неинвазивно.

Чудесните ефекти при употреба на Розов кварц:

Намаляване на продукта на фини линии и бръчки;

Изсветляване на тона на кожата чрез увеличаване на лимфната дренаж, намаляване на кръвоносните насядания, минимизиране на разширяването на порите;

Засилване на кръвообращението;

Намаляване на подпухналостта;

Елиминиране на токсините чрез ускоряване на процеса на обновяване на кожните клетки;

Намаляване на петна около брадичката и челюстта, причинени от токсини;

Помага на вашите редовни продукти за грижа за кожата да проникнат по-дълбоко в епидермиса;

Розовият кварц може да се нанесе директно върху прясно почистена, суха кожа, ала бих ви препоръчал да нанесете обилно вашият серум за лице, масло за лице, овлажнител или маска, преди да го използвате. 

Започвайки от челото, прилагайте лек натиск и започнете да търкаляте този чудотворен кристал с движения нагоре и навън. Придвижете се бавно към бузите и челюстта, до шията, завършвайки  върху шията и  деколтето. След 2 минути отстранете излишния продукт - крем или серум с почистващ препарат върху памучен тампон. Нанесете овлажнител както обикновено третирате кожата на лицето. 

 

Лечебни свойства

Розовият кварц има и лечебни действия, които включват понижаване на кръвното налягане, отблъскване на пристъпи на депресия, възстановяване на клетките, лекуване на изгаряния, мазоли, главоболия. Защитава от радиация и е добър камък, за онези, които стоят дълго време пред компютъра.

Розовият кварц във вид на необработен къс е най-важният камък за елиминиране на облъчване от вредни лъчи. Поставен върху монитора на компютър, помага за избягване на главоболието и очната преумора. Положен до възглавницата, елиминира вредните енергийни полета и подобрява съня. При масажиране на дланите минералът подобрява кръвообращението в целия организъм.

Розовият кварц успокоява болките и помага при проблеми на жлъчния мехур. С обработен минерал няколко пъти на ден се масажира линията между четвъртия пръст и петата на стъпалата. Тази терапия се прилага и при чернодробни проблеми, като се допълва с масаж на дланите. След използване се измива под течаща хладка вода.

Вярва се, че розовият кварц също е добро средство за сваляне на излишните килограми. Той също носи мир и спокойствие, помага за балансиране на емоциите. Носенето на розов кварц повишава самочувствието и окуражава любовта към самите нас, но не нарцистичната любов, както и любовта към другите.

 

Легенди

Легендата разказва, че Купидон и (или) Ерос донесли розовия кварц на земята с надеждата, че ще разпръсне любов, топлина и страст. Друг мит споменава, че Арес нападнал Адонис, Афродита се опитала да му помогне. По пътя се закачила за бодлив храст, а когато най-сетне пристигнала, било твърде късно - Адонис бил мъртъв. Тяхната кръв се сляла и белият кварц в района се оцветил в розово. Зевс съжалил двойката и всяка година съживявал Адонис за 6 месеца.

Розовият кварц е скъпоценен камък с богата история от поверия. Заради нежния си цвят той отдавна е считан за успокояващ кристал, който стимулира любовта и лекува. Той помага за премахване на негативни емоции като ревност, гняв и страх, а също така облекчава душевната мъка и психичните травми.

 

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.