"Скритите послания с Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за - Кораловите бижута- факти и легенди.

 

Корал - Излизащ от градината на вълнообразния океан, е известен като камък на мистичния финес. Символ на щастие и наслада, той е предизвикан от океански слой в различни цветове. Попадането в това очарователно съкровище помага на притежателя да се наслаждава на живота в най-голяма степен. Древните перси вярвали, че този радостен скъпоценен камък е свързан с планетата Марс заради огненочервения си суфуз. Като органично тяло от естествени същества, той е минерализиран и днес се използва като значим скъпоценен камък.

Коралът означава живот и сила на кръвта. Неговите кървавочервени нюанси се използват за затопляне и възбуждане на кръвния поток. Розовите тонове на този хипнотизиращ органичен скъпоценен камък помагат за възстановяване на хармонията в сърцето. Освен това се използва за лечение на депресия, както и за хранителния дефицит. Той също така лекува проблемите, свързани с колики и киселини, както и подпомага изхвърлянето на замърсяванията от мускулната система. Някои от кораловите нюанси са от полза за неговия притежател, като му помагат да се отпусне и да заглуши емоциите, които в магията на живота помагат да внесе мир в себе си. Признато е, че улеснява комуникацията с духовните учители на Вселената.

Коралът е от първостепенно значение за защита на притежателя от депресия и униние, което от своя страна допринася за вдъхновението на енергичното преследване на предварително зададени цели. Коралът също работи като феноменален тотем за кърмачета, както и защитен амулет за неговите носители. Традиционно се подарява на майките, тъй като ободрява връзката между майката и детето. Твърде известен е, за да бъде засаден в розов тон, белезникави нюанси, жълтеникав заедно с черни нюанси. В исторически план се прилага с цел разкрасяване. Предполага се, че този скъпоценен камък да отблъсква лошите влияния, както и да предлага укрепване от кожни заболявания, когато се носи като бижу за врата. Той е много известен с това, че помага на стопанина да се възстанови по-бързо от дългото боледуване.

Кораловите бижута помагат за успокояване на чувствата на притежателя, което му помага да внесе хармония в себе си. Той е твърде известен, със своята сила на прозрението и визуализацията. Той притежава колосална сила, която помага да се ускори предаването на знанието от настоящия свят към всевишния свят и обратно. На физически нива корала отговаря за укрепване на кръвоносната система и костите на торса, вдъхновява съживяването на тъканите и подхранва кръвните клетки.

Някои астролози  предполагат, че хората, които изпитват жестокостта (кармична обремененост) на Марс в хороскопа си, сиреч трябва да носят корал като скъпоценен камък. Хората, родени между 15 април и 14 май или 15 ноември и 14 декември, трябва да носят кораловия скъпоценен камък. Счита се за добра поличба, ако скъпоценният камък  корал е закупен във вторник.

При възможност, носете Корал, който да бъде вграден в златен пръстен. Ако желаещите, които не могат да си закупят златен пръстен, тогава може да носят да носят бижуто, съставен от златно покритие, смесено със сребро, или смесено с мед, с инкрустиран коралов скъпоценен камък в пръстена. Хората, които носят корал остават в безопасност от стомашни заболявания или рахит. Корал също се счита за полезен при сърдечни заболявания, според древните персийски апокрифи.

Камъкът корал подобрява тонуса и облекчава умората. Също така намалява стреса, страха, тревожността, депресията, създава добро чувство. Червеният корал е идеален за коренната или основната чакра, а розовият корал може да бъде полезен за сърдечната чакра. Корал има благоприятен ефект върху човешката психика, неутрализира негативните състояния - гняв, завист. Коралът е отличен амулет за деца.

Древните гърци вярвали, че розовият корал е символ на безсмъртие и щастие. В средновековна Европа, коралът е символ на скромност и чистота. Смятало се, че коралите са в състояние да дарят интелигентност и мъдрост, допринасят за развитието на логиката и интуицията, за подобряване на паметта. Вярвало се е, че те пазят от неприятности, помагат в трудни обстоятелства и отблъскват демоните на изкушението.

Галите често използвали коралите като украсяване за своите шлемове и оръжия, вярвайки, че това е защитен камък. Римляните окачвали клони от корали около вратовете на децата си, за да ги предпазите от опасност. В началото на 20-ия век жителите на Италия са използвали коралите за защита от "зло око" и за безплодие. Във Ведическата практика червеният корал е планетарният камък на Марс. Индианците смятали коралите за един от четирите елемента. 

Корал се препоръчва на представителите на зодиакалните знаци, Риби, Скорпион, Козирог и Телец. Кораловото бижу следва да се носи в ден вторник, един час след изгрев слънце, на безименния пръст на дясната ръка - препоръчват индийските астролози.  

Когато Марс е настанен в четвърти дом на хороскопа ви, това се отразява неблагоприятно на здравето на вашия партньор в живота и затова е задължително да носите корал. Ако Марс е поставен в 7-ми или 12-ти дом в хороскопа, това е много неблагоприятно и може да ви причини страдания в живота, затова е потребно да се носи корал.

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния и астрологичен анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.