Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание - Как скъпоценните камъни са пряко свързани с планетите.

Скъпоценните камъни за всяка планета е публикация, която разкрива друга гледна точка, тази на астрологията.  Използването на скъпоценни камъни се е запазило и до днес в бижутерията. Но хората го правят напълно безразборно, само заради стойността им и престижа, който загатват. А в древността изборът на скъпоценни камъни е бил строго индивидуален. Защото скъпоценните камъни са родени от Земята, носят живот и енергия по подобие на храната. Така както една храна може да отрови човек, същото може да стори и един скъпоценен камък.

 

Как скъпоценните камъни са пряко свързани с планетите?

Влиянието им върху живота ни е комплексно. Всеки скъпоценен камък се свързва с определена планета. И трябва много внимателно да се подбира какви камъни може да носи даден човек съобразно личния му хороскоп. Защото в момента, в който поставим върху ръката си под формата на пръстен или колие някакви скъпоценни камъни, тяхното магнитно поле започва да ни влияе.

Доказано е, че всеки човек има магнитно поле. То се нарича и аура. Като Земята, която също има магнитно поле. И следователно всяко нещо, намиращо се под и над Земята притежава такова.

Скъпоценните камъни не са средство за „корекция” на съдбата. Те се носят, за да се получи хармонизиране на човека с неговата съдба и житейски път. Един скъпоценен камък може да внесе онова желано спокойствие у хората да приемат нещата около себе си и да видят красотата дори и в най-грозните неща. Няма само лошо или само добро. Няма световен мир, защото дори, за да се постигне мир, трябва да се мине през война.

Има три категории скъпоценни камъни, дефинирани според индивидуалния хороскоп. Това са:

Камък на съдбата – може да се носи по всяко време. Носи здраве, жизненост, успех и благополучие на човека. Подкрепя всички области в живота. Помага за по-леко преодоляване на всякакви трудности.

Какъв е този камък се определя чрез планетата, която има най-силна връзка с Асцендента в личния ви хороскоп?

Противно на всички описания, които ще срещнете личният ви скъпоценен камък на живота не се определя от слънчевия знак, а от планетата, която владее знакът на Асцендента.

Асцендентът е изгряващият знак по време на раждането и зависи от часа на раждане. Тази планета винаги е добра за човека, защото посочва нашето влизане в света, раждането във физическо тяло. Тя е „защитник” на живота.

Затова ако знаете Асцендента си, вижте планетата, която владее този знак и изберете неин камък. Не на планетата, която управлява слънчевия ви знак.

Камък на късмета – носи творчески заряд у човека, помага да разберем кога късметът ни е дошъл, подкрепя създаването на поколение.

Камък на съдбата – подкрепя съдбата на човека и в частност финансовото му благополучие. Грешка е обаче да се мисли, че носенето на този камък ще направи човека по-богат, отколкото му е дадено.

 

Тези два камъка – на късмета и съдбата - се определят чрез специфични правила.

Ето и кои са скъпоценните камъни за всяка планета. На първо място ще изпиша основният камък. Но тъй като това са най-скъпите като цена камъни, има полускъпоценни, които също могат да се носят. Освен това има камъни, които не трябва да се съчетават. Ще посоча и тях.

Слънцето (управлява знак Лъв) – рубин; гранат, червен циркон, червен турмалин.

Камъните на Слънцето се носят в златен обков и на безименния пръст. Препоръчително е да се поставят за първи път в неделя при изгрев слънце. Да не се носят заедно с камъните за Венера и Сатурн. Свалете ги ако имате високо кръвно или инфекциозно заболяване.

Луната (управлява знак Рак) – естествена океанска перла; култивирана перла, лунен камък.

Камъните на Луната се носят в бял обков – сребро или бяло злато. На безименния пръст. Препоръчително е да се поставят за първи път в понеделник при растяща Луна. Дами, сваляйте камъка по време на месечния си цикъл.

Марс (управлява знаците Овен и Скорпион) – червен корал; червен халцедон, червен яспис.

Камъните се носят в бял обков – сребро или бяло злато. На показалеца или безименния пръст. Препоръчително е да се поставят за първи път във вторник, един час след изгрев слънце. Свалете камъка ако имате висока температура.

 

Меркурий (управлява знаците Близнаци и Дева) – изумруд; аквамарин, нефрит, зелен циркон, зелен турмалин

Камъните се носят в златен обков, на малкия пръст. Препоръчително е да се поставят за първи път в сряда, два часа след изгрев слънце.  Да не се носят заедно с камъните на Слънцето, Сатурн и Марс.

Юпитер (управлява знаците Стрелец и Риби) – жълт сапфир; жълт топаз, цитрин, жълт циркон, жълт турмалин.  Скъпоценните камъни  се носят в златен обков, на показалеца. Препоръчително да се поставят за първи път в четвъртък, един час преди залез слънце.

Венера (управлява знаците Телец и Везни) – диамант; бял сапфир, чист (прозрачен) циркон, бял корал.  Скъпоценните камъни  се носят само в обков от платина или бяло злато, на средния или малък пръст. Препоръчително да се поставят за първи път в петък при изгрева на Слънцето.  Да не се носят със  Скъпоценните камъни  на Слънцето. Свалете скъпоценният камък ако усетите силен стремеж към чувствени и сексуални удоволствия и това ви е неприятно.

Сатурн (управлява знаците Козирог и Водолей) – син сапфир; аметист, тюркоаз

Камъните се носят в златен обков, на средния пръст. Препоръчително да се поставят за първи път в събота, два часа преди залез слънце.  Да не се носят със скъпоценните камъни    на Слънцето.

 

Има значение дали камъните се носят от жена или мъж. Дясната ръка се счита, че има по- „слънчева”, даваща и духовна сила, центрираща. Затова за мъжете е препоръчително да носят камъните на дясна ръка и на съответните пръсти. За жените се препоръчва лявата ръка, тъй като тя е по-„лунна”, приемаща и поддържаща. Предполагам всеки се е улавял, че когато дава нещо го прави с дясната си ръка, а взема с лявата. Дори за хората левичари пак се прилагат горните правила.

 

*Желателно е пръстените да са отворени отдолу, за да може скъпоценните камъни  да опират в кожата на пръстите.

 

 

Изготвил и подбрал за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния анализатор и астролог Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.