Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание на ретрограден Меркурий.

Внимавайте с новите начинания, бизнес проекти, нова работа, покупки, венчавка – отложете ги!

Астрологичният смисъл на ретроградността на планетите се състои в това, че влиянието на планетата е насочено чрез индивида не към външния свят, както е при директното движение, а по-скоро към вътрешния мир на личността.

Ретроградните планети ни помагат да вникнем в проблемите на личността и посочват областите, в които и е по-трудно да постигне хармония. Щастието е вътрешно състояние, зависещо от това какво чувстваме и колко сме свързани със своите дълбоки и съкровени желания, емоции, неприкосновени и независещи от външния свят.

Меркурий е планетата, която определя начина, по който общуваме с другите и как обменяме информация с тях. Когато Меркурий се намира в Рак, хората стават по-чувствителни, отслабва способността им да разсъждават логически. Мисленето им, до голяма степен, се предопределя от емоциите и настроението в момента. И по-скоро са склонни да се съсредоточават в миналото, защото така се чувстват по-сигурни, а бъдещето им се вижда неясно. Настроени са носталгично.

В период на ретроградното движение Меркурий може да се наблюдават проблеми в тези сфери. Възможна е отмяната на различни сделки, отлагане на пътуванията или те да протекат проблематично. Възможна е появява на много невярна информация, възникване на трудности в ученето и др. Неблагоприятно е сключването на договори и сделки, началото на каквато и да било учебна дейност, сключване на брак, взимането на окончателно решение, покупките, особено на компютри, телефони и всички видове носители на информация. Неблагоприятно е купуването на кънки, колело, кола, изобщо на всякакви средства за придвижване.

Ретрограден Меркурий притежава мощна енергия, която оказва влияние върху текущите събития и съдбата на хората, но то не е еднозначно и очевидно, а по-скоро, скрито, споделя Мая Павлова.

Меркурий обърна движението си към ретроградно късно вечер на 29 Май, ще приключи на 22 - 23 Юни.

Овен

Умствената ви енергия, по-скоро, се освобождава чрез сетивата, а не чрез интелекта. Повишава се интуицията ви. През целия период творческите способности са високи, но трябва да се пазите от свръхчувствителност. Голямо удовлетворение ще ви носят семейството и битовите дела. Вероятно е често да изпитвате емоционални сривове и да плачете без видима причина.

 

Телец

Мисълта ви ще бъде гъвкава и стремителна, а също и променлива, но ще й липсва твърдост. Трябва да внимавате в колебанията си. По това време може да започне работа по много проекти, но нито един от тях няма да бъде реализиран до края. Умът ви ще генерира идеи, но ще ви бъде трудно да ги реализирате в живота, защото мисълта, през цялото време, ще прескача от една на друга тема.

 

Близнаци

Мисълта ви ще бъде забавена, ще се движи на тласъци. Решенията ще взимате трудно, с много голяма доза колебание. Но, ако следвате неотстъпно взетите решения, може да се окажете доста непреклонни, последователни, недопускащи промени, хора.

 

Рак

Речта ви ще бъде уверена и на моменти войнствена, защото психическата ви енергия ще бъде бърза и агресивна. Ще взимате решенията без да полагате необходимото внимание и старание, за което по-късно ще започнете да съжалявате. Новите идеи ще изглеждат привлекателни, но много бързо ще се отказвате от тях.

 

Лъв

Възможно е да се появят неблагоприятните качества на Меркурий, защото той не се чувства много уютно в дванадесети дом. Възможни са повторения на тъжни ситуации и периоди от миналия живот. Може да имате пристъпи на депресия, възможно е трудно да възприемате радостните страни на живота. Вместо това, ще бъдете склонни да виждате всичко само в мрачна светлина. Но може лесно, без особени усилия, да изявите художествените си наклонности, способността да съчувствате и екстрасензорните си таланти.

 

Дева

Възможно е да има проблясъци на прозрения. Оригинални, умни, нови мисли могат да ви дойдат в ума. Речта ви може да стане остроумна. Тъй като Меркурий се чувства чудесно в единадесети дом, неговата енергия ще се проявява в много благоприятна форма. Периодът е подходящ за занимания с изобретателска дейност и за писане на литературни произведения.

 

Везни

Психичните процеси могат да се забавят и да протичат по-трудно, но, благодарение на вашата предпазливост и проява на съвест, може да взимате добри решения. През този период може да се появят песимистични настроения и депресия. Но много ефективни ще се окажат резултатите от организационните и планираните дейности. Ще ви занимават мисли за работа и кариера.

 

Скорпион

Душата ви може да се обърне към въпросите на религията. Възможна е поява на ентусиазъм, идеализъм и оптимизъм. Възможно е да ви занимаят мисли и спомени за пътешествия, и далечни страни. При ретрограден Меркурий в девети дом може да се появи необходимост да споделяте своите идеи, но, също така, е възможно да се фокусирате върху тях и постоянно да ги „доукрасявате“.

 

Стрелец

Ще се развие способността ви да правите опити и да провеждате изследвания, защото, по дефиниция, Меркурий в осми дом е склонен към разгадаване на интелектуални загадки и изследователска дейност. Мисълта ви ще бъде по-концентрирана, идеите по-мощни и привлекателни. Може да се засили страстта ви към самоанализи. 

 

Козирог

През този период нерешителността на Меркурий ще се засили. Гледната ви точка ще се променя с всяка минута, взимането на решения ще бъде почти невъзможно. Ще се засилят художествените наклонности и влечението ви към изкуството. Същото може да се каже и за любовта, и да любовните увлечения.

 

 Водолей

Умствената ви енергия ще се изявява в аналитичното мислене. Мисълта ви ще бъде организирана. Мнението си ще формирате след обстоятелствено обмисляне и обсъждане. Между другото, стремежът ви към високи постижения, може да забави процеса на вземане на решения. Възможно е да бъдете особено взискателни и критични. Може да обвинявате другите, но, като правило, ще бъдете най-твърди в самооценката.

 

 Риби

Психическата ви енергия ще се изразява мощно и много категорично. Вероятно ще заемате позиции, които ще бъде почти невъзможно да промените. Може да се проявите като твърде самоуверени, самовлюбени, възхитени от собствените си решения. Никоя от започнатите дейности няма да бъде приключена, дори да става въпрос за блестящо начинание.

 

Подбрал и изготвил за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния анализатор и астролог Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.