СКРИТИТЕ ПОСЛАНИЯ С КРАСИМИР КУРТЕВ : Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя, скритите послания относно вреди биха могли да нанесат бижутата.

Повечето хора носят бижута, ала не знаят какви вреди биха могли да нанесат. Пазарите са залети буквално от евтини кристални трикове, герданчета, гривнички от „Тибет“, „безплатни“ зодиакални камъчета и други подобни сергийни артикули. Гривните тип наниз от кристални сфери с прикрепени метални разделители са в абсолютна вреда за кожата. Бъдете така добри да не попадате в капана на невежеството.  

Бижутата могат да запушат енергийните вектори. Бижутата са метални обръчи и по често трябва да се освобождаваме от ежедневното им носене. Златните бижута вливат енергия, в същото време тази енергия напряга всички меридиани. Прекаленото носене пък на сребърни бижута предизвиква акумулиране на вода в тъкани и органи.

 

По тези и още причини винаги съм препоръчвал бижутата да са с камъни за да се получи  синхронен баланс в организмът. Разбира се, при минерали и кристали материята е много фина и би следвало да се съобразяваме с тяхната индивидуалност спрямо нашата. Като например Рубин поставен в златен обков, последният значително покачва артериалното налягане и следва в седмицата да има поне два дни почивка - сваляне на съответното бижу.

Една от малкото статии написана грамотно и достойна за уважение е „Бижутата, колкото и да са красиви, понякога вредят на хората!“

Бижутата и енергийните вектори следва да са в хармония. Древно източното учение за енергията и меридианите в тялото днес признават дори заклетите материалисти. Във всяко тяло съществуват вътрешни и външни енергийни и радиационни полета, силови вектори, които целителите са нарекли меридиани или канали.

В Китай тази векторна енергия наричат Ци, а в Индия - прана. Меридианите  съединяват биологично активните точки в човешкото тяло, и енергийният поток се движи по тези съединители подобно на трамвай по релси. Но ако по пътя си трамваят срещне по-голям обект - става катастрофа. Такива обекти препятствия често стават и бижутата - пръстени, гривни, верижки и прочие.

Те също си имат свое електрическо поле, при това доста мощно. То прищипва енергийните вектори на телата подобно на гумен маркуч, който притиска артерията. Но докато маркучът има определено време, през което да стиска артерията, пръстените и верижките много хора не свалят до живот.

Интересно е, че венчалните халки, които стоят на безименните пръсти (при православните на дясната ръка, при католиците на лявата), не са заели мястото си случайно.

Пръстен на безименния пръст запушва хормоналния канал.  Един тревожен факт - от 120 мъже пациенти на сексопатолозите, 112 не са сваляли брачните си халки никога.

Гривната като бижу  от какъвто и да е метал, която не е плътна и стои хлабаво на ръката, действа на бронхите, сърцето, стомаха, дебелото и тънкото черво. Плътните гривни, закопчани здраво на ръката, действат на сърцето, белите дробове и дебелото черво. Колие или верижка на шията блокират векторите, минаващи през половите органи.

Бижутата по ръцете запушват различни вектори. Малкият пръст на сърцето и бъбреците. Безименният - хипофизата, средният - кръвообращението и половата система, показалецът - бъбречните канали, а големият пръст - хранопровода.

Пръстените на краката блокират: на големия пръст - черен дроб и панкреас. На първия до големия пръст- кръвообращението, на четвъртия - жлъчните пътища, на малкия пръст - при жените матката, при мъжете простатата. Само пръстен на средния пръст на крака не влияе на векторите.

 Следва продължение…