СКРИТИТЕ ПОСЛАНИЯ С КРАСИМИР КУРТЕВ : Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя, скритите послания на храните за душата.

Духовната диета, или по-добре казано, начин на хранене на душата, би взела предвид човешкия опит на хранене не само на физическите компоненти. Ако ядете "здравословна" храна в атмосфера на напрежение, раздразнителност, болезнена самота, перфекционизъм и материалистичен поглед върху тялото си, вие не правите много за вашето здраве.

 Човешкото същество се състои от тяло, душа и дух, всички припокриващи се и взаимно зависими елементи. Всяка диета, която не взема предвид и трите, не е диета за хора, а за бездушни тела. Ако това е ситуацията, няма много шанс за здравословен резултат.

 

Няма значение колко физически са подходящи нашите тела, ако нямаме спокойствие, мир и хармония в нашите души. Позволете да изследвате някои от здравословните и нездравословни храни за душата. 

 Кои храни са здравословните за душата и кои не?

Здравословни храни са - благодарност , благородност, уважение и любов към другите, смях , радост и внимание.  Нездравословни храни - съмнение, страх, завист, гняв и омраза.

 

Четири Духовни Диети

1.Благодарността е израз на благодарствено признание за ползите, които някой получи или ще получи. Уолъс Уотълс в своята книга- "Науката за получаване на богатство" пише: "Благодарният дух непрекъснато се определя най-доброто; следователно той е най-добрият, той приема формата или характера на най-добрите и ще получи най-доброто. Вярата се ражда от благодарност. Благодарният дух непрекъснато очаква добри неща в очакване да стане вярата. "Подхранете себе си с благодарност, като посочвате 5 неща за които сте благодарни всеки ден, преди да се изправите от леглото.

 2. Оценката е признанието за качеството, стойността и значимостта на всички неща, независимо колко привидно малки. Насочете вниманието си върху лекия морски бриз, леката усмивка, ароматът на природата , миловидността между животните, тишината и признанието за пълната стойност на всеки момент от живота и всичко, което животът може да предложи. Подхранете себе си с благодарност, като присъствате в момента, оценявайки всичките си сетива и позволявайки на природата и на обкръжението ви да запълнят самото ви същество.

 3. Любовта е интензивно емоционално чувство, основна човешка нужда, която приема много форми. Самоуважението е също толкова важно, колкото и любовта към другите. Това е човешката природа да се грижи добре за нещата, които обичаме. За да обичаме другите обаче, първо трябва да уважаваме себе си. Подхранвайте себе си, като откривате неща всеки ден, за да обичате себе си. След това покажете, уважавайки себе си, раздавате обич на другите от любовта във вас

 4. Смехът отпуска мускулите и освобождава напрежението. Това води до физиологични промени, които са били сравнени с лека тренировка. Той увеличава притока на кръв и подобрява съня , като улеснява физическото тяло да се възстанови. Подхранвайте себе си, като намерите причини за смях дори и в най-незначителния случай. Не се страхувайте да се да ви помислят за глупави. Това е добре за душата ви.

Голямо внимание се отделя на храните, които използваме, за да подхранваме и поддържаме тялото си, но също толкова важни са мислите, които използваме, за да подхранваме и да стабилизираме  ума, духа и душата си.