Скритите послания с  Красимир Куртев“ - Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя темата за скритото послание - Астрологичните  събития през Януари 2022 година

 Драги читатели, добре сме дошли и благословени в новата 2022 година - Бъдете Здрави!

Цялостната астрологично звездна карта през 2022 г. ни кара да тръпнем от вълнение от новото начало и най - вече облекчението, че планетарната драма от изминалата година вече е зад нас. Ала космосът не си губи времето и ще задвижи новите астро събития още през януари, тъй като целият първи месец на 2022 година ще бъде изпълнен с планетарни действия, от самото начало на Новата година до самият край.

За да усетим общото планетарно настроение през януари, нека се върнем към втората половина на декември 2021г., което доведе до някои значителни планетарни промени, които зададоха тон за следващия месец. Ретроградната Венера започна на 19 декември - транзит, който продължава до 29 януари и ни кара да се ровим под повърхността на любовния и семеен живот, докато не си вземем поуките от драмите, които са се случили, случват и ще се случат.

Слънцето навлезе в Козирог, започвайки сезона на Козирога, по-голямата част от който ще се провежда през януари изпълнен с немалко изненади. В краят, само дни преди новогодишната нощ, Юпитер навлезе в Риби, където ще остане до май 2022 г. и евентуално ще освети късмета ни.

Януарското пикантно планетарно действие ще ни предложи  много повече обрати от всякога - кои за добро, кои за зло. Бликащата енергия от Козирог, която не позволява да започнем 2022 г. без обоснован и прагматичен начин на мислене, който в противен случай ще разгради новогодишните ни цели. Развълнуваното новолуние на 2 януари ще ни достави известна мотивация, преди сантименталното пълнолуние на 17 януари ни дава ясен знак да се освободим всички тежки чувства, които са уседнали дълбоко в душите ни. С нетърпение ще очакваме ретроградите на Уран и Венера да приключат преди края на януари, които най-вероятно ще разбият илюзиите ни за светло бъдеще...

Пъргавата планета Меркурий, навлезе с цялата си репутация във въздушния знак Водолей на 1 януари 2022 година. Фокусирайки се върху общуването с приятели, близки и роднини, както и нестандартното мислене относно кариера и финанси. Въпреки това, привидно спокойно движение напред спира на 14 януари, когато започне първият обратен цикъл - ретрограден Меркурий за 2022 г.

Това ретроградно движение започва във Водолей, след което се връща назад в Козирог, където ще бъде през останалата част от месеца. През този период е препоръчително да се ​​фокусираме върху бъдещи си планове, на хвърлим трезв поглед върху стабилността на нашите последни решения и да се постигне по-голямо внимание на начина, по който взаимодействаме с хората около нас. Нека да се има едно на ум, че объркването ще изскочи на преден план в здравословен, икономически и политически план. Ще пристигат разнопосочни вести, които биха създали мисловен хаос.

На 18 януари Северният и Южният възел - ще сменят знаците за първи път от 2020 г., влизайки в Телец и Скорпион. Северният възел представя нашата съдба и колективната позиция в живота, докато Южният възел представлява уроците, които сме научили и неща, които трябва да оставят след себе си трайни. От присъствието на възлите в Телец и Скорпион ще се научим как да се отървем от нуждата си за свобода от властта и контрола, които ще ни бъдат наложени въпреки нашето недоволство. Народното събрание, министерски съвет и президентството  да очакват първите си най-сериозни трусове до април месец.

Краят на ретроградните Уран и Венера

Макар и трудно може да се справим с лудориите на ретроградния Меркурий, но през втората половина на януари следва нова порция от две ретроградни менюта. На 18 януари дивата планета Уран слага край на петмесечното си завъртане. Това директно движение ни тласка към периода на колективна промяна и неочаквани промени, така че ще се наложи да бъдем много внимателни, докато вървим напред.

След това ще приключим месеца с края на ретроградната Венера на 29 януари. След шест дълги седмици на завъртане, любовната планета най-накрая ще се върне обратно в обичайния си аспект, който не позволява да залагаме занапред по въпросите на романтиката, парите и красотата. Венера все още ще бъде в своята пост-ретроградна сянка през февруари, и ще е необходимо време да обработим корекциите и реализацията, които сте направили по време на обратното завъртане на Венера.

 За финал ще ни навести второто новолуние за 2022 година, което ще се случи през последните часове на януари, всъщност това е така наречената „черна луна“. Това новолуние, което се случва във футуристичен Водолей, достигайки своя връх на 31 януари /1 февруари, което означава, че е дошло време за разплата.

 

Подбрал и съставил за всички вас езотеричния анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.