Луксозна къща в затворен комплекс в квартала на богатите до Гребната база и река Марица е обявена на търг с минимална цена от 363 200 лева.

Имотът е собственост на небезизвестния бизнесмен Драгомир Иванов и Милена Инджова-Иванова. Двамата имат десетки фирми, като едни от най-мащабните, в които имат участие са акционерното дружество "Имапкт корпорейшън" за оползотворяване и рециклиране на отпадъци и специализираното "Техимпакт" за оползотворяване на излязло от употреба електронно и електрическо оборудване.

Драгомир и Милена Иванови са длъжници по изпълнително дело, което налага и продаването на къщата им. Върху няколко от дружествата им с ограничена отговорност са наложени запори - "Импакт корпорейшън - Кво" ООД /за 47 697 лв/ и "МД - Инжинеринг" ООД /30 000 лева/.

Имотът им притежава всички белези на охолния живот - скъпо мебелиран и разположен в баровския квартал, в парк "Отдих и култура".

Разгърнатата площ е 310 квадратни метра, включваща двуетажната къща със сутерен и гаража към нея. Кандидатите да се сдобият с мини имението трябва да са готови да платят минимум 364 бона, а огледите ще бъдат проведени лично от собственика - Драгомир Иванов. 

Ако търгът не вдигне значително първоначалната цена, квадратният метър на къщата ще излезе около 600 евро, което е значително под средните цени за луксозни имоти в Пловдив.