Бившият депутат от ГЕРБ Джема Грозданова и напусналият структурите на партията в Шумен Гюнай Исмаил, водещият на предаването по БНТ "Вяра и общество" Горан Благоев, братята Павел и Румен Вълневи, които бяха собственици на телевизия BiT и имат бизнес в САЩ, трикратният световен шампион по вдигане на тежести Благой Благоев са сред лицата на новата партия на Цветан Цветанов "Републиканци за България".

На събрание на инициативния комитет Цветанов представи и своите приоритети.

" При липсата на реален политически дебат днес повече от всякога страната ни се нуждае да защитим единствения възможен път и това е евроатлантическия път. Това е проект, в който искам всичко да бъде прозрачно. Няма Инициативен комитет, който да е бил провеждан толкова открито и достъпно за медиите", подчерта бившият зам.-председател на ГЕРБ.

Цветанов посочи, че основните акценти ще бъдат насочени към образованието, съдебна система, средния и малкия бизнес, културата и електронното управление.

Цветанов представя лицата на новата си партия НА ЖИВОТова се случва седмица преди официалното учредяване на новата формация