Здравко Димитров участва в тържеството  за откриването на учебната година за чуждестранните студенти в Медицинския университет – Пловдив. Кандидатът  за кмет на ГЕРБ в Пловдив бе сред официалните гости на церемонията по посрещането на първокурсниците . Тази година са приети 388 младежи от Великобритания, Гърция, Италия, Германия, Турция и Ирландия. Повечето от тях ще учат „Медицина”, 72-ма „Дентална медицина”, а 16  - „Фармация”. Новият ректор проф. д-р Мариана Мурджева приветства студентите и им пожела много здраве и успехи, вдъхновяващата академична година. 

„Видях прекрасни млади хора, бъдещи лекари, влюбени в професията и изключително респектирани от знанията и опита на своите преподаватели. Можем само да се гордеем с нашия Медицински университет, който подготвя изключително добри специалисти. Те споделиха, че Пловдив е много красив и приятелски град, а  хората в него са чудесни и добронамерени“, коментира Здравко Димитров. Той подчерта, че Пловдив е един от най-добрите центрове за обучение по медицина в Европа и това е заслуга на преподавателите и лекарите, които подготвят бъдещите медици.

Медицинският университет – Пловдив  има традиция в обучението на чуждестранни студенти. Той е предпочитан  заради високата подготовка и практиката в шест университетски болници, която предоставя. Студентите трупат опит и в открития преди две години модерен  симулационен  център.

Присъстващите изслушаха на крака химна на България. Церемонията завърши в отличаването на две студентки – Накако Мацумура  от Япония и Константина Баздани, приети с максимален бал 36.

Купуването и продаването на гласове на престъпление!