„Кампанията е като всяка друга – интересна. За съжаление, някои кандидати започнаха да си изпускат нервите – със социологии, нападки. Славчо Атанасов го е правил винаги преди всяка кампания- и преди  4, и преди 8 години… стил на работата явно”, заяви Здравко Димитров по повод сблъсъка между ГЕРБ и НФСБ/ВМРО за проучването на „Галъп”. В него е дадена преднина на Атанасов пред Димитров, а всички други проучвания показват обратното. Последното е от „Алфа Рисърч” и показва, е Димитров води с над 5% пред Атанасов.

Щабът на Здравко Димитров: Фалшивите изследвания на Славчо Атанасов и червените социолози са признак на страхСпоред Алфа Рисърч Здравко Димитров има подкрепата на 27.20% от избирателите, а Славчо Атанасов на 23.50%

Според Зико е неизбежно да има балотаж, предвид многото кандидати, които се появиха в последния момент. Запитан дали Славчо Атанасов е основният му конкурент, Зико отговори:

„Не.Уважавам всички опоненти – не мога да откроя никого, щом са се кандидатирали, значи имат някакви качества”, каза Димитров.

Той отново изтъкна, че най-важното нещо е да има приемственост в управлението и да не се отрича всичко добро, което е направено.

„Ние сме склонни като народ, като дойде ново управление да отричаме всичко старо, все едно всичко започва от него .  Трябва да отчетем какво се е свършило и да направим една визия за следващите 10,20 или 50 години”, каза Димитров. Той допълни, че ако стане кмет ще има промени в екипа, тъй като е нормално всеки управленец да бъде с доверени хора до него. Зико обаче изтъкна, че служителите в звената, които работят ще останат на местата си.

ГЕРБ поиска нов мандат в Пловдив, Здравко Димитров представи какво ще направи, ако стане кмет„Модър-Царевец”, нов лъч на Околовръстното, 12 забавачки и вода от Въча сред приоритетите на Зико