„Срещнах се с господин Ангел Стоев в петък, когато му предадох ключовете за кабинета. В работен порядък му предадох всичко свършено от нас до момента. Оттук нататък дали ще има приемственост зависи от него, а не от мен.  Винаги е добре да вземеш добрите практики. Аз направих това, когато взех поста от господин Ангел Стоев. Така се надявам, че и той ще стори“, заяви в ефира на БНТ предходният областен управител на Пловдив Йордан Иванов.

"Промяната е логична, разумно е да не бъда областен управител, защото бях избран от старото правителство", заяви той по повод смяната.

"Трябва да се наблюдава контролираният вот на изборите, който е най-трудно откриваем. Служебното правителство трябва да даде решение във връзка с купения вот и измамите в изборния ден", заяви Йордан Иванов, заместник-председател на ДСБ и бивш областен управител на Пловдив.

По думите му "Демократична България" е готова за избори.

"Разумно е да има предизборна коалиция между ДБ и "Продължаваме промяната". Никога не сме се твърдели, че с БСП ще бъде лесно. Най-голяма ни грешка беше, че не реализирахме реформа в администрацията", допълни Йордан Иванов.