Явор Нотев вече не е заместник-председател на парламента. Това обяви шефът на Народното събрание Цвета Караянчева от трибуната. Причината е, че депутатите от „Атака” напуснаха групата на „Обединените патриоти” и станаха независими. Като такива те нямат право да заемат шефски постове.

Освен Явор Нотев, освободени са  Маргарита Николова, която бе заместник-председател на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм, Николай Александров - заместник-председател на комисията по бюджет и финанси и Станислав Станилов –зам.-шеф на комисията по културата и медиите.

Групата „БСП за България” пък вече има нов депутат – шефът на Кукления театър във Враца Анастас Попдимитров положи клетва като представител на Врачанския изборен район. Той заема мястото на Иван Генов, бивш шеф на АЕЦ „Козлодуй”, чиито пълномощия бяха предсрочно прекратени заради подадена оставка.

Шефът на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова пък поиска да бъдат изслушани в парламента председателят на ДАНС Димитър Георгиев и министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка с разследването за шпионаж срещу председателя  на Национално движение "Русофили" Николай Малинов и срещу секретаря на организацията и бивш главен редактор на вестник „Дума” Юрий Борисов.

Филип Попов от "БСП за България" пък призова в парламента да дойде и министър-председателят Бойко Борисов, за да запознае депутатите с информацията, с която разполагат в правителството. Той посочи, че при чувствителност на тази информация, пленарното заседание може да бъде закрито за медиите.