Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще заседава извънредно по молбата на бившия ръководител на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев да бъде възстановен като прокурор в Специализираната наказателна прокуратура.

Георгиев подаде оставка миналата седмица няколко месеца след разразилия се скандал около покривната му тераса със сауна и барбекю през април. Първоначално Пламен Георгиев излезе в отпуск, след като бе посъветван от премиера Бойко Борисов, предава Mediapool. Причината беше разпоредена от прокуратурата проверка на шефа на КПКОНПИ за разминаване в доходите му.

Няколкомесечна сага около терасата на апартамента му, която се оказа, че не е вписана в имуществената декларация и че на нея има незаконно построени обекти все още не е приключила. Но приключи данъчната ревизия срещу него, която показа, че е "чист човек", както се изрази Георгиев.

Миналата седмица бившият шеф на КПКОНПИ обясни, че отдавна бил решил да се оттегли, но чакал да приключат данъчните ревизии, за да се види, че при него всичко е чисто. Уточни, че решението му е лично и не е било обсъдено с премиера Бойко Борисов.