"Доверете се на кандидатите на ВОЛЯ, дайте им шанс да ви покажат, че може да има и друг стил на управление на този прекрасен град. Обичам Пловдив и искам да го видя много по-красив и уреден, а хората – по-щастливи и свободни". С този призив към пловдивчани се обърна зам.-председателят на 44-ото Народно събрание и лидер на ВОЛЯ Веселин Марешки.

Той и ръководството на ВОЛЯ дойдоха в столицата на културата да закрият предизборната кампания. В Цар-Симеоновата градина пред Пеещите фонтани се събраха членове и симпатизанти на партията от цялата страна. На сцената се качиха кандидатът за кмет на Пловдив от ВОЛЯ инж. Никола Цветков, водачът на листата за общински съветници от ВОЛЯ Стефан Аксиев, кандидатите за кмет на „Централен“ д-р Венцислав Гаров, за „Източен“ Георги Попов, за „Тракия“ Миглена Илиева, за „Северен“ Христо Джугалов, за „Западен“ Юрий Танев и кандидатите за общински съветници.

Специални гости на събитието бяха трима народни представители – Елена Пешева от Пловдив, Полина Христова – зам.-председател на ПГ на ВОЛЯ и кандидатът за кмет на София Пламен Христов.

„Радвам се, че съм в Пловдив, за да се мотивираме взаимно и да покажем в неделя, че ВОЛЯ е истинската алтернатива в България. Искам да благодаря на членовете и симпатизантите на ВОЛЯ, които работеха неуморно през цялата кампания. Знам, че не е било лесно, но трябва да вярвате, че каузата си струва. Когато създавах ВОЛЯ, когато преобръщах правитала в две от ключовите сфери в икономиката – фармацията и горивата, никога не съм мислил дали ще ми бъде тежко. Мислил съм само и единствено, че трябва да успея. Когато силно вярваш, всичко се сбъдва“, каза Веселин Марешки.

Той припомни, че е създал ПП ВОЛЯ, за да имат избор българите за кого да гласуват, а не да им се предлагат едни и същи кандидати. „Обидата към софиянци е, че нямаме избор и трябва да избираме само между Фандъкова и Манолова, само между ГЕРБ и БСП. Всички други български граждани нямат шанс и никой не ги допуска до политиката „, коментира Марешки. Той призова хората, които не са доволни от досегашното политическо статукво, да потърсят алтернатива.

 „ВОЛЯ се явява за първи път на местни избори, за целия екип това е предизвикателство и изпитание. Вече сте се убедили, че старата система трудно си отива. Пипалата на статуквото са се разпрострели не само в държавното управление, но са се вкопали и в местната власт. При срещите си с хора от различни градове по време на кампанията установих, че проблемите на общините – малки и големи, са почти едни и същи- корупция, бездействие, нагласени обществени поръчки, занемарени болници и училища , ниски доходи заради липса на инвестиции и заради страдащ малък и среден бизнес. Защо проблемите са едни и същи? Защото старите партии, които са се изреждали начело на българските общини , управляват по един и същ начин вече 30 години“, каза Марешки.

По думите му проблемите не се решават „със същите хора, които са ги създали“. „ Те трябва да бъдат изхвърлени от общинските ръководства. Нови хора ни трябват – чисти, почтени, неопетнени от задкулисие и политически игри. Такива са нашите кандидати от ВОЛЯ“, обърна се той към събралите се хора.

А продължи: „ Имайте самочувствието, че представлявате и подкрепяте една различна и по-добра партия, изградена от истински родолюбци и успели хора, които няма от какво да се притесняват в живота си. Точно обратно, гордеят се с постиженията си искат да направят така, че всички българи да живеят по-щастливо и по-богато“

Лидерът на ВОЛЯ сподели, че очаква добро представяне на всички кандидати за кметове и общински съветници. „ Гордейте се с ВОЛЯ, защото ние носим бъдещето! Успех на всички! Победа! Да живее България!“, завърши Веселин Марешки.

Пред пловдивчани и гости на града бяха представени кандидатите на ВОЛЯ, а на видеостена вървяха кадри с посланията им .

„Вярвам, че имам волята, професионализма и житейския опит да превърна нашия град в по-красиво място за живеене. Заедно с моя екип от ВОЛЯ ще въведем нов морал в управлението на общината, ще сложим край на порочните корупционни практики. Настъпи време градът ни да бъде управляван от изявени и доказали се личности, а не от партийни послушковци. Само с ваша подкрепа всичко това може да стане реалност. Гласувайте в трите бюлетини с номер 51“, заяви Стефан Аксиев – водач на листата за общински съветници на ВОЛЯ.

За доброто настроение се погрижиха обичаният от всички поколения Миро, формация „Наздравица“ и фолклорен танцов ансамбъл „Седенчица”.