Парламентарната група на „Воля“ напусна залата на Народното събрание. Новината съобщи Пламен Христов. „Воля“ се разграничава от тази порочна схема“, обяви Христов във връзка с избора на нов екоминистър. "На първо място схемата на разделение на министерства на наши и ваши показва, че е сбъркана", добави той.

Христов напомни, че най – добрият експерт на ВМРО в екосектора е в затвора, визирайки Нено Димов.

Предложението за нов министър на околната среда и водите е за  Емил Димитров-Ревизоро.

Димитров e роден в Перник, бивш шеф на Агенция „Митници” по времето на правителството на Симеон Сакскобургготски. В момента Димитров е депутат от гражданската квота на ВМРО, пише Novini.bg.

Днес кандидатурата на Димитров бе представена пред депутатите от 44-тото Народно събрание от вицепремиера Томислав Дончев.

БСП също няма да подкрепи кандидатурата му, стана ясно от думите на Кристиан Вигенин. От коалиционния съвет на властта опозицията разбрала, че той бил неприятен. Невероятен късмет, по думите на социалиста, било, че новият министър бил роден в Перник. Чия кандидатура е Емил Димитров?, попита още той.

Благородната програма на Ревизоро, според него, била да съхрани властта, въпреки че щял да плати висока цена. За червения депутат властта била затънала.

Министър-председателят избяга от безводието в Египет, посочи Вигенин. Управляващите сътворили шедьовър в политиката- залепили банан на стената.

Депутатът от ДПС Джевдет Чакъров обяви, че неговата партия няма да подкрепи Ревизоро. Трябва да има визия за реформи, смята той.