Цветан Цветанов ще играе на местните избори наесен за НФСБ и ВМРО, опитвайки се да отцепи цели местни структури от ГЕРБ в Русе, Добрич и други градове.

Тази версия разви лидерът на "Атака" Волен Сидеров пред Нова телевизия, обяснявайки, че председателят на НФСБ Валери Симеонов винаги е бил много близък с Цветанов, а двамата отново са били заедно на събора в Жеравна през уикенда.

Сидеров обяви още, че е против сътрудничество на "Атака" с НФСБ и ВМРО на тези местни избори, а вероятно и на всички други оттук нататък.  Коментарът му беше по повод изказването на депутата от ВМРО Искрен Веселинов, че нямат против да имат общи кандидатури по места.

„Симеонов и Каракачанов, които постъпиха по този подъл начин, няма как да се надяват на сътрудничество в местните избори. Те помежду си, може би, ще си сътрудничат, но там подозирам една игра от страна на двете партии. Те ще бъдат подпомогнати от Цветан Цветанов”, заяви още Сидеров.

Според него партията му остава лоялна към ГЕРБ като част от управляващата коалиция, докато ВМРО и НФСБ играели "подли и коварни игри" зад гърба на Бойко Борисов.

Сидеров обясни още, че с изключването му от ПГ на "Обединени патриоти" тази коалиция е загубила позицията си на трета сила, отстъпвайки на ДПС. 

Лидерът на "Атака" заяви, че не е изключено да се кандидатира за кмет в София. Партията му обаче нямало как да подкрепи евентуална кандидатура на Мая Манолова, защото била лоялен съюзник на ГЕРБ, за която пък  е много важно да удържи столицата.

Сидеров обяви за фалшива новина, че е имало скандал между него и туристи заради шезлонг, понеже той не ползвал подобни пособия, а ходел на места, където може да ловува с харпун.