Отказалият се да бъде депутат лидер на Атака Волен Сидеров изненада и с поведението си като общински съветник в столичния парламент. За разлика от своя съпартиец арх. Борислав Иванов той отказа да влезе в общата група с ВМРО. За сформирането на такава са нужни поне пет съветници.  Войводите вкараха четирима и дори само един от двамата представители на "Атака" е достатъчен, за да създадат група. 

За странния ход на Сидеров съобщи неуспелият кандидат-кмет на Демократична България Борислав Игнатов, който беше избран за зам.-председател на Столичния общински съвет.

“Новината от днес в СОС - единият съветник от Атака и четиримата от ВМРО формират група. Волен Сидеров става независим като Борис Бонев”, написа Игнатов.

Новата група ще се нарича “Патриоти за София” - под това име и в предишния мандат ВМРО и “Атака” работиха заедно в СОС.

“Този модел не е изчерпан. Мисля, че заедно направихме доста смислени неща за София. Г-н Сидеров обясни, че не иска да се обвързва в политическа група, за да има свободата сам да поставя и предлага важни теми”, обясни съветникът от ВМРо Карлос Контрера пред "24 часа".

Фактът, че другият съветник от Атака влиза в “Патриоти за София”, а Сидеров - не, според Контрера показвал “ниво на демократизъм”.

На следващата сесия на СОС новата група ще предложи за зам.-председател именно Борислав Иванов от Атака. Така без групи в СОС остават само Сидеров и Борис Бонев от "Спаси София", който не издигна общинска листа.