Лидерът на Атака Волен Сидеров свиква днес протест пред Съдебната палата в София. Поводът е предсрочното освобождаване от затвора на Джок Полфрийман, който излежа 12 от наложените му 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов. 

Председател на съдебния състав, взел решението за освобождаването на австралиеца бе Калин Калпакчиев, шеф на Софийския апелативен съд. Неговата оставка искат от Атака. 

На протеста ще присъстват лидерът на партията Волен Сидеров и депутати, който в последния момент обяви, че ще се кандидатира за кмет на София. 

Сутринта пък от ВМРО ще внесат във Висшият съдебен съвет искане за дисциплинарно производство срещу съдия Калпакчиев. Като председател на Тричленен състав на Апелативния съд той стои зад решението за освобождаване на Полфрийман. 

Днес, в първия работен ден след празниците, Полфрийман може да се сдобие с паспорт. След като го пуснаха от затвора, той бе настанен временно в центъра за чужденци в Бусманци, поради липса на редовни документи за самоличност.