Лидерът на "Атака" Волен Сидеров даде заден за обявената от него подкрепа за Йорданка Фандъкова за кметския вот в София и се нагърби лично да участва в изборите. 

За обрата в позицията чу стана ясно от официалната страница на неговата партия във Фейсбук.

"Kомитет издига Сидеров за кмет на София, искат стоп на гей парадите", гласи публикацията. В нея се обяснява и как се е стигнало до резкия завой в намеренията на Сидеров.

"След вчерашните публикации в медиите за подкрепа на Йорданка Фандъкова от страна на "Атака" за предстоящите местни избори в София, с лидера на партията Волен Сидеров се свързаха множество граждани и членове на партията с искане той да бъде издигнат за кандидат-кмет на столицата", гласи лаконичното съобщение.

Вчера множество медии цитираха, че при посещение в Дряново Сидерове заявил, че ще подкрепи Фандъкова, тъй като тя е най-подходящият кандидат за кмет на София и трябва да продължи да ръководи общината.

"Редно е партията "Атака" да подкрепя ГЕРБ, тъй като сме коалиционни партньори", заявил още Сидеров.

След като информаццията беше разпространена, председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков (ГЕРБ) директно отхвърли подкрепа от патриотичната формация. "Благодаря, но няма нужда", написа той във Фейсбук.

Преди време Волен Сидеров заяви, че обмисля да се кандидатира за кмет на София, защото иска да спре гей парада, който се провежда всяка година. Не е ясно кои са членовете на комитета, който издига кандидатурата му.

В момента "Атака" продължава да подкрепа кабинета "Борисов 3", но партията беше изхвърлена от коалицията "Обединени патриоти" от досегашните си съюзници НФСБ и ВМРО.