Политическа партия "ВМРО-Пловдив" няма да издига самостоятелно кмет, районен кмет и общински съветници. Това обяви на пресконференция депутат от партията Александър Сиди. Това решение било взето от местната структура, която преценила да не участва като единичен политически субект, а да даде своите предложения в коалиция. Нейни представители ще разговарят и ще преговарят с всички партии, с изключение на ДПС.

Първата партия, с която ще седнат на една маса, ще е техният коалиционен партньор НФСБ, като ще предложат Славчо Атанасов за кандидат за кмет на Пловдив. Те ще настояват Борислав Инчев отново да бъде издигнат за кмет на район "Южен". Предложения ще направят и за останалите райони на Пловдив.

Техните виждания за следващия мандат са обособени в три сектора. Първият е фокусиран върху изграждането на детски заведения - ясли, градини, училища и площадки. Вторият акцент пада върху екологичната кауза, като отново ще настояват за по-чист въздух в града. Предложението им е за изграждането на нов парк в града и по-конкретно в квартал "Коматево", в размер на 63 дка. Третата точка е за довършване на основните инфраструктурни проекти - проекта Модър-Царевец, нов мост на река Марица, реконструкция на бул. "Марица - Север", пробивът на Централна гара, както и реконструкция на вътрешнокварталните улици. 

Александър Сиди коментира и отказа на Иван Тотев за трети мандат.

"Иван Тотев е реалист. Има поне 10 неща, заради които аз не бих гласувал за него. Въпреки добрите неща, които се случиха до момента в града, надменното му отношение докара до трудното му кандидатиране отново. Ако Тотев следваше управлението на Бойко Борисов, щеше да има успешен втори мандат и шансове за трети. Аз не виждам по-достоен кмет на Пловдив от Славчо Атанасов", обясни Сиди.

Славчо Атанасов и екипът му ще имат една седмица да решат дали да участват съвместно с ВМРО в следавщите местни избори. Ако това не стане, от ВМРО ще търсят варианти с други кандидати и коалиционни партньори.