„АБВ-Движение 21 излиза на предстоящите предсрочни парламентарни избори с конкретни непосредствени мерки, които ще започнем веднага след влизането ни в 44-ото Народно събрание. Ние не предлагаме програма по принцип и „на хартия“, а – решения, обвързани с реални действия и срокове. Защото е крайно време да сложим край на лесните обещания с ясни и изпълними послания“. Това заяви водачът на листата на „АБВ-Движение 21“ в Пловдив област Владимир Маринов по време на поредица от срещи в общините в региона в старта на предизборната кампания. Коалицията на модерното ляво излиза на предстоящите предсрочни парламентарни избори по номер 8.

Възстановяване на социалната справедливост и намаляване на данъчната тежест, която понасят днес хората – това цели искането на АБВ-Движение 21 за премахване на плоския данък, заяви Владимир Маринов. По думите му трябва да се въведе необлагаем минимум, равен на нивото на минималната работна заплата в момента от 460 лева, след това – плавна тристепенна скала и пределна данъчна ставка от 20 %.

„Така освобождаваме от данъчно бреме най-бедните, не товарим средната класа и и изискваме малко повече от хората с много високи доходи“, посочи Владимир Марино. „Огромната мнозинство – близо 90 % от хората, ще плащат по-ниски данъци – хора със заплата от 1000 лв. на месец, например, ще плащат 46 лв. по-малко от досега. Едва тези, които получават повече от два пъти над средната заплата за страната – 1875 лв., ще плащат малко по-висока сума“, каза още водачът на листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област. По този начин, според него, ще се осветлят и част от доходите, които в момента са в сивата икономика.

Като конкретна и непосредствена мярка АБВ-Движение 21 предлага нарастване на минималната работна заплата на 700 лв. за 4 години. „Ние не хвърляме просто някакви големи цифри в пространството – предлагаме увеличение от 11 процента на година, което е темп, подобен на този от последните години и е напълно реален и постижим“, каза Владимир Маринов. За малките фирми с до 5 работници ще се предвиди данъчен кредит от 5 хиляди лева годишно, за да могат да понесат увеличението на минималната работа заплата, добави водачът на листата на АБВ-Движение 21 за Пловдив област.

АБВ доказва с действия, че предлага реални и изпълними неща в програмата си. Една от конкретните ни стъпки в борбата с демографската криза и подпомагане на младите семейства вече е направена в Брезово- община от Пловдив област, съобщи Владимир Маринов.

По предложение на общинския съветник от АБВ и кандидат за народен представител от листата на АБВ-Движение 21 в Пловдив област Сава Савов местният парламент е приел решение за отпускане на финансова помощ на първо новородено или осиновено дете с постоянен адрес на територията на Община Брезово за 2017 година.

Водачът на листата на АБВ-Движение 21 Владимир Маринов посочи, че коалицията на модерното ляво излиза със силна листа в областта – „нашите кандидати са високообразовани, имаме много млади хора, нови лица, но и хора с опит“. Втора след областния председател на АБВ и бивш заместник-областен управител Владимир Маринов е общинският съветник и местен председател на АБВ в Асеновград Иванка Авкова. На трето място е представителят на Движение 21 Вяра Гришина. Сред кандидатите за народни представители на Коалиция „АБВ-Движение 21“ е и бившият кмет на Съединение и сегашен председател на Общинския съвет в общината Георги Руменов, лидерът на младежите в областта Йордан Стефанов и председателят на Гражданския съвет Светлозар Лазаров.

*Купуването и продаването на гласове е престъпление!