Не мисля, че министър Горанов е слагал политически чадър върху някого и не съм чул премиерът да си търси нов министър на финансите. Това заяви в предаването "Тази събота“ вицепремиерът Томислав Дончев по повод публикуваните от бизнесмена Васил Божков текстови съобщения с „Vladi Goranov“. Той допълни, че е финансовият министър вече е заявил, че няма никакви притеснения във връзка с публикуваната кореспонденция. 

По повод противоречията между финансовият министър Владислав Горанов и премиера Бойко Борисов за това да се намалили ДДС за ресторантите с върху Дончев отбеляза: "Много често имаме спорове вътре в кабинета. Аз също бях против за намаляването на ДДС".

Диференцираната ставка не е добро решение по дълъг списък с причини, каза Дончев. По думите му тя дава шанс за повече злоупотреби, трудно се администрира и не води до намаляване на цената за крайния потребител, но би могла да се използва като помощ за бизнеса. 

За идеята за създаване на държавни бензиностанции Томислав Дончев отбеляза, че не е добре разбрана. "Не знам какви асоциации поражда това в очите на гражданите, може би си представят едни бензиностанции като от преди 25-30 години, където едни хора с гащеризони наливат гориво от архаични колонки", каза Дончев.