Въпреки заканите за обсада, депутатите успяха да стигнат до работните си места необезпокоявано. Те влязоха в Народното събрание на фона на скандирания и викове „Оставка”. До напрежение не се стигна. Голяма част от депутатите избраха да влязат през страничен вход, а не през централния.

Без проблеми парламентът събра кворум още от първата регистрация за началото на тазсутрешното пленарно заседание. В зала се регистрираха 127 народни представители. Народните представители от ДПС отново участваха в регистрацията, предаде Нова телевизия.

На днешното заседание депутатите ще обсъждат промени в закона за българските лични документи. От БСП обявиха, че те няма да се регистрират и да участват в осигуряването на кворум за провеждане на заседание.

„Ние подкрепяме протеста, днес сме решили да не влезем в пленарна зала тъй като тази седмица отново не е заложена оставката на правителството на Бойко Борисов. Редица колеги са заявили, че ще дойдат на протеста. Ние ще отидем там като граждани“, заяви Стоян Мирчев от БСП.

Според депутатът от ГЕРБ Тома Биков няма основание за оставката на правителството.

„Разбирам исканията на протестиращите и ги уважавам, но смятам че тепърва правителството ще има нов дневен ред. Има много сюжети, освен протеста и ние трябва да гледаме всеки един от тях, защото и те са важни за българското общество – пандемията, ситуацията на границата и икономическата криза. Намираме се в много сериозна ситуация и изпитание пред всички, надявам  се българите да се обединят“, каза депутатът.

Той бе категоричен, че коалицията е стабилна и от ГЕРБ нямат проблеми с  коалиционните партньори.

Претърсват района около протеста! Откриха нож, прашка и запалими веществаПолицаи ще проверяват „съмнителни" протестиращи