Не сме обсъдили как ще гласуваме при вот на недоверие, какъвто още няма. Това заяви пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Той посочи, че има голяма динамика и в парламента, и при откриването на новия парламентарен период. Припомняме, днес стана ясно, че ДПС ще подкрепят вота на недоверие, внесен от социалистите.

Симеонов изрази мнение, че не с оставката на Нено Димов трябва да се потушава общественото напрежение. Според него арестът на министъра, който е от квотата на ВМРО, няма да промени състоянието на язовир "Студена", както и на водоподаването.

Неговата вина аз бих определил не като лична, а по-скоро като механична, едно много малка част от вината на длъжностните лица, които са подготвили тези графици, подчерта той. По негови думи по един установен начин за потушаване на общественото напрежение била набелязана жертва, така че най-низките страсти на част от обществото да бъдат удовлетворени.

Практиката до момента показва, че хвърлянето на оставки има своя ефект, но аз не мисля, че то има ефект сред по-интелигентните хора и сред нормалните граждани, заяви Симеонов.

Според него разследването за вината на Нено Димов е тръгнало с прекалено много шум и напрежение. Били изкарани и много грешни данни, като твърдението на Спецпрокуратурата, че язовирът бил собственик на МОСВ. Това даже не можаха да разберат - че не е собственост на МОСВ, възмути се той. Припомняме, по-рано днес лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов също заяви, че Нено Димов е бил нарочен за изкупителна жертва.