18-годишен ученик от Мездра счупи рекорда за най-млад общински съветник в държавата. Косто Томов ще трябва през следващата година едновременно да ходи на училище и да участва в заседанията на местния парламент.

Тийнейджърът ще трябва също да се явява на матури и да подготвя абитуриентския си бал. Косто Томов е влязъл в листата на БСП защото иска да следва пътя на семейството си.

"Откакто се помня се занимавам с политика. И аз искам да тръгна по пътя на дядо ми - Тома Томов, който два мандата е бил народен представител, след това прокурор и сега адвокат. И аз имам една мамлка мечта да стана като него. Затова и тръгнах по този път", обясни младежът. 

"Кандидатирал съм се само заради едно нещо - да помогна на младите хора в нашата община. В града нямаме спортна зала. Тя е започната, има проект, искам да я завършим бързо", постави първата си задача младият общинар.

Пред камерата на Нова телевизия младият политик се похвали, че е спечелил най-много преференции от всички кандидати за място в Общинския съвет.

181 негови съграждани са дали гласа си за него, което формално му дава право да стане дори председател на местния парламент. Това обаче може да се случи, едва след като Косто завърши средното си образование.

Той е категоричен, че в училище няма да злоупотребява или да се възползва от новия си пост. Ученик беше избран за общински съветник и в Общинския съвет в Стара Загора.