Оттеглилият се от ГЕРБ Цветан Цветанов написа пост във Facebook, в който обяснява мотивите си да се оттегли и да сдаде днес властовите структури в партията на премиера. В краткото си писмо той благодари на актива на ГЕРБ и отчита 13-те си години като успешни.

"Скъпи приятели, днес подадох оставка от заеманите от мен ръководни позиции в ПП ГЕРБ. Искам сърдечно да ви благодаря за тези 13 години съвместна работа в ГЕРБ. Изградихме един функциониращ и работещ политически модел, който винаги се е водил само от обществените интереси на всяко едно населено място, на всяка община, на всеки регион, на България и нашите съграждани. Доказахме го с нашата силна евролиста, с чиято победа допринесохме за силна и обединена Европа.

След разговор с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов прецених, че по-правилното е да подам оставка. Обмислях това решение достатъчно дълго, но го правя днес, защото за мен ГЕРБ е на всички членове и симпатизанти. За мен беше важно да запазя хладнокръвие и мълчание по време на кампанията, защото изборната победа беше общата ни морална удовлетвореност от съвместната ни работа през годините".

В понеделник премиерът Бойко Борисов заяви в коментар за резултатите от евроизборите, че ролята на заместника му е била силно преувеличена.

"Очевидно е, че беше силно преувеличена ролята на Цветанов и този залп срещу него - да отстрелят флагмана, така че без него едва ли не ще спечелят изборите. Видяхте, изтеглих го назад, структурите си работят", посочи тогава лидерът на ГЕРБ.

Преди изборите шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветанов Цветанов, който беше в центъра на "Апартаментгейт", беше принуден да се оттегли от парламента, а Борисов намекна, че съдбата му в партията ще зависят от представянето на ГЕРБ на евровота.

Снимка: БГНЕС

Цветан Цветанов хвърли кърпата, оттегля се от ГЕРБПартията на премиера му благодари за работата през годините