Около 500 000 гласа – това е прогнозата на Цветан Цветанов за бъдещите избори и това колко гласа ще събере неговата партия.  Приблизително толкова гласа той смята, че ще получи и ГЕРБ. Според Цветанов, той ще бъде подкрепен основно от хора, които не са упражнявали правото си на глас на последните избори.

Новата партия ще се казва "Републиканци за България".

На въпрос дали ще привлече в партията си хора от ГЕРБ, той отговори:

„В ГЕРБ има много качествени хора, които не възприемат това, което се случва и аз държа постоянни контактни с тях. Ние ще заложим основно на нови хора, които подкрепят евро-атлантическата ориентация на страната ни“, каза Цветанов пред БТВ.

Той е категоричен, че би направил коалиция с всяка една партия на принципна основа, стига да се спазват коалиционните споразумения. Един от основните му бъдещи приоритети е съдежна реформа. Цветанов заяви, че ще има структури из цялата страна, като партията ще се издържа от дарения от симпатизанти.

След победи в изборите има общо 9 часовника, подарък от Бойко Борисов. Не ги е виждат отдавна, тъй като му навяват спомени за отминали времена. Последно е разговарял с Борисов , когато е имал рожден ден. След това на рождената дата на премиера му е звъннал, но Борисов не му е вдигнал.

Цветанов коментира и протестите.

„Аз не ходя на протестите, но мои приятели ходят. Прави впечатление, че този протест не е социален, а виждате, че и много са професионалните общности, които излязоха на протеста. Това означава, че дълбочината на този проблеми. Подкрепям исканията за оставка на правителството и респективно на министър-председателя“, заяви той.

Цветанов обясни и за апартамента си.

„Аз направих замяна на два апартамента и разликата от 39 квадрата беше заплата с кредит от 100 000 лева, който съм изтеглил. Получава се около 1200 евро на квадрат, като го разделите. В двата апартамента сега живее Симеон Велков. В момента имотното ми състояние е свързано с това, че имам само едно основно жилище и останалото, което съм имал, съм се освободил от него. Смятам, че на 55 години имам едно основно жилище, което не е нито някаква къща, нито някакъв палат“, коментира Цветанов.