Георги Тодоров се оттегли от битката за председател на БСП. Това обяви току-що в НДК, по време на срещата с актива на БСП-София.

Преди това Красимир Янков и Валери Жаблянов, други двама кандидати в партийното състезание за лидер на БСП, се оттеглиха от борбата в знак на протест срещу манипулациите на ръководството.  Двамата призоваха и съпартийците им да бойкотират вътрешнопартийния вот заради манипулациите на партийното ръководство и обидата Корнелия Нинова да бяга от участие в дискусии за бъдещето на партията заедно с останалите.

Според Георги Тодоров не е имало равнопоставеност спрямо досегашния председател на соцпартията, защото няма как член на НС на БСП да има същия организационен и медиен достъп в предизборната битка, като лидера на столетницата. Той заяви, че на 12 септември, когато трябва да се проведе вотът за председател на столетницата, смята да отиде за гъби. 

Тодоров е категоричен, че трябва да има нов председател на БСП и в никакъв случай не трябва да остава досегашният, предава "Дарик". 

Така засега в кампанията за нов соцводач остават само двама - Кирил Добрев и Корнелия Нинова.