Президентът на САЩ Доналд Тръмп победи новоизбрания президент Джо Байдън в Аляска, предаде Ройтерс. 

Републиканецът Тръмп все още не е признал поражението си на президентските избори четири дни, след като Едисън Рисърч заяви, че Байдън е надминал 270-те гласа от Изборната колегия, необходими за поемането на президентския пост.

Трите гласа от Аляска са пирова победа за Тръмп - те няма да променят резултата от изборите на 3 ноември, съобщава Ройтерс.

Според прогноза на CNN Байдън спечели 279 гласа, а Тръмп 217.

В щата Джорджия всички бюлетини ще бъдат преброени отново, съобщи вчера държавният секретар на Грузия Брад Рафенспергер. Аризона и Южна Каролина все още броят.

Той каза, че всички гласове ще бъдат преизчислени ръчно, тъй като разликите са много малки и че преброяването ще започне преди края на седмицата.

Победата в Джорджия носи 16 електорални гласа.

Бюлетините остават да бъдат преброени в Аризона и Северна Каролина, където са преброени 98 процента от гласовете.

Досега в Аризона, която има 11 електорални гласа, Джо Байдън води с 49,4, в сравнение с Доналд Тръмп, който в момента има 49 процента от гласовете.

В Северна Каролина Тръмп води с 50 процента от гласовете, Байдън има 48,7, а победата в тази страна носи 15 електорални гласа.

Доказателства за измама

Доналд Тръмп пусна видео, на което се вижда как мъже, облечени в униформа, вземат писма от пощенските кутии, за които се твърди, че са с бюлетини, и ги опаковат в черни торби.

„Това, което виждате, са бюлетините. „Това ли е сведено до страната ни?“, написа Тръмп в Twitter.

Според преброените до момента гласове на президентските избори, Тръмп загуби от кандидата на демократите Джо Байдън.

Тръмп не приема изборните резултати и вече е подал жалби в няколко щати, така че съдът ще вземе решение за гласуването.