Повече от два часа пловдивският депутат Георги Търновалийски и кандидатът за районен кмет от БСП Добромира Тошева изслушваха тракийци, които се отбиха в приемната на открито пред ДКЦ 5. От национални до местни въпроси и теми вълнуваха гражданите, но преобладаващо настояваха за спешни решения във връзка с междублоковите пространства, паркирането, пешеходните пътеки, тротоарите и канализацията.

Собственичка на магазин алармира за проблем, който има в целият район Тракия - при по-силен дъжд мазетата се наводняват, а от сифоните започва за извира вода, която залива дори общите стълбища. Търновалийски се ангажира да сигнализира компетентните органи в най-кратък срок.

Живеещи в бл.145 поставиха проблем, за който от години пишат молби и жалби до няколко районни кмета. Те настояват да се направи спешно пешеходна пътека до магазин Кауфланд, за да се предотвратят честите инциденти в участъка, където се кара с  високата скорост, а  потокът от хора е голям. Група граждани от района споделиха с Добромира Тошева,  че при дъжд големите зелени площи се превръщат в тресавища, пълни с комари и влечуги през лятото. Млада майка препоръча на Добромира Тошева, когато стане кмет да се заеме с "джунглата" зад паметника на Кан Крум.

Друга дама алармира за незаконни паркинги в района. Според народният представител Георги Търновалийски р. Тракия има нужда от нов устройствен план, в който да се предвидят поздемни паркинги между жилищните сгради, за да се  спре безразборното спиране на коли в зелени площи и градинки. Кандидатът за районен кмет с №5 Добромира Тошева разказа, че в програмата си е заложила пакет от мерки за решаване на този проблем. Тя се ангажира с повече места за спорт и отдих, с по-чисти и облагородени зелени площи, повече ред и сигурност, справяне с вандалските прояви чрез видео наблюдение.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg