Премахването на вътрешния министър Калин Стоянов е опит на ПП-ДБ да овладеят цялата система за сигурност. Това коментира Томислав Дончев, заместник-председател на ГЕРБ, в студиото на БТВ.

Според Дончев това желание от страна на ПП-ДБ да махнат Стоянов е подозрително, което сигнализира, че "има нещо". За това ГЕРБ няма да позволят това да стане.

Това се подкрепя и с твърдението на вътрешния министър, че Кирил Петков му оказал натиск за ръководителя на оперативния щаб за местните изборите, допълни заместник-председателят на ГЕРБ.

На въпроса дали служебният кабинет е доминиран от министри на ГЕРБ, той отрече. Той се подигра с фразата "ярки политически фигури", като каза, че един политик трябва да е "ярък", за да може хората да го разпознават и "да му се скарат, когато го видят на улицата."

Той добави, че познавал част от хората в кабинета и, по думите му, били с качества.

На въпроса дали ГЕРБ ще преговаря с ПП-ДБ и след изборите, Дончев отговори, че това много зависи от резултата на изборите и не се изключват никакви варианти.

На въпроса на водещата за акцията на ДАНС, при която беше задържана шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова, и абсурдността, че само Агенцията отговаря за каналите за наркотици (за тях отговарят МВР и ГДБОП)

Запитан за акцията на ДАНС, при която беше задържана шефката на Агенция "Митници", и твърдението на премиера Денков, че ДАНС прикриват канали за наркотици, Томислав Дончев беше лаконичен, като каза, че ситуацията е абсурдна.