Депутатът от ГЕРБ Тома Биков призова да не се използват криминални лица за политически цели и да не се позволява да ескалира напрежението на площадите.  Той излзе на парламентарната трибуна преди гласуването на вота на недоворие, като защити декларация от името на парламентарната си група ГЕРБ.

Предстои пети опит за свлане на кабинета Борисов, като и този път искането е внесено от БСП.

"БСП волно или неволно съучаства в сценарий на организирана престъпна група. Революцията няма да се случи чрез погроми и вандалски актове. Избори ще има след няколко месеца, нека тогава всеки даде гласа си и избере правителсвто. Сега не е времето да излизаме на площадите, а да преместим политическите дебати тук в пленарната зала, където им е мястото. Не е демокрация да заливаш полицаи с боя", заяви Биков.

„Наричам организирана престъпна група, групата на Божков. Тя цели да си върне България. Това го казва Божков в Дубай. Ако вие сте решили да участваве т в това нещо, правите голяма политическа грешка“, каза още Биков.

"Кой носи политическа отговорност за лумпените вчера, които атакуваха вчера сградата на парламента. Политическа отговорност трябва да носи онзи, който каза "Ще ви изметем", който каза, че съдбата на народа ще се кове на площада, който размахваше юмрук пред президентството и който в продължение на 4 години сее омраза, а от 3 дни го няма никакъв", каза още Биков.

Той попита къде се е скрил Румен Радев. "Политическата отговорност за тези протести трябва да се носи от някого. Ако нямате възможност да лидирате тези протести и да ги лидирате ефективно, че животът и здравето на българските граждани на българските полицаи да бъдат осигурени, по-добре не се хващайте с тази работа. Всички тук имаме своите различия и всеки български гражданин има право да изрази своето мнение. Ще се обърна към онези хора, които са дошли с чисти намерения и със съзнанието, че искат да живеят в една по-добра и справедлива държава. Подобни актове и ексцесии няма да донесат нито справедливост, нито ще донесат по-добър живот. От тях ще спечелят хора, които могат да ловят риба в мътна вода. В подобни процеси лидерството се поема от мътилката на обществото, от неговата тиня. Тези хора, които заливаха полицаи със запалителни течности, не се борят нито зе демокрация, нито за свобода, нито за справедливост, а за едни пари, които им се пращат от Дубай. Това няма да донесе демокрация", каза Биков.